Susitikimas su „Misija Sibiras’10“ ekspedicijos dalyviais

2010 m. spalio 21 d. mokykloje svečiavosi Jurgita Stasiukaitytė ir Tautvydas Tamošaitis – projekto „Misija Sibiras’10“ ekspedicijos į Sverdlovsko sritį dalyviai. 8-12 klasių mokiniams jie pristatė ekspedicijos veiklą, pasakojo apie savo išgyvenimus ir jausmus, rodė kelionės nuotraukas.

Mokinių mintys apie susitikimą

Man ši pamoka labai patiko. Daug sužinojau apie tremtinių likimą. Pamokos metu klausiausi Tautvydo bei Jurgitos ir supratau, kad jiems buvo labai sunku ieškoti kapinaičių, tvarkyti jas. Manau, kad jų kelionės naudingos Lietuvai, nes saugoja, puoselėja istoriją, žmonių atmintį. Karolis Astrauskas, 8b kl.

Man patiko tai, kad Jurgita ir Tautvydas pasakojo ne vien tik istoriją, o svarbiausius įvykius, kurie įvyko kelionės metu. Šių žmonės yra labai patriotiški. Aš jais didžiuojuosiu, jog jie nepamiršo mūsų protėvių, kurie buvo ištremti į Sibirą. Matas Puikys, 8b kl.

Patiko Jurgitos ir Tautvydo papasakota istorija apie tolimą ir varginantį žygį į Sibirą dėl ištremtų ir ten žuvusių lietuvių kapų. Mane sujaudino jų entuziazmas ir pasiaukojimas. Manau, kad kapų ieškojimas ir tvarkymas yra sunkus darbas ir geras nuotykis. Raimondas Andriūnas, 8b kl.

Manau, kad tai, ką daro Misija Sibiras’10 dalyviai, yra labai patriotiška. Tikriausiai ne vienas ištremtas lietuvis nesitikėjo, jog jo kapą po 50 metų aplankys tos pačios tautybės žmogus. Liūdna, nes daug metų niekas taigoje supiltais tautiečių kapais nesirūpino. Tikiuosi, kad tokios išvykos įvyks dažniau ir į šią veiklą įsitrauks vis daugiau lietuvių. Simona Jastžemskytė, 8b kl.

Įdomus, laisvas ir patriotiškas „Misija Sibiras’10“ pristatymas mane labai paveikė. Aš buvau girdėjusi apie šį projektą, tačiau šis pristatymas leido susimąstyti apie mūsų pagarbą tautos praeičiai, labiausiai įstrigo į atmintį jų pastangos puoselėti mūsų protėvių atminimą. Gabrielė Klezytė, 12 kl.



Parengė mokytoja Valentina Zujevaitė

Kategorijos: 2010-2011.

Komentavimo galimybė išjungta.