Europos paveldo dienų renginys

Rugsėjo 20 d. mokykloje įvyko atviras renginys Jonavos rajono bendrojo lavinimo mokyklų 7–10 klasių mokiniams – ekskursija „Žeimių kultūros ir istorijos paminklai“, skirta Europos paveldo dienoms paminėti. Renginį organizavo istorijos mokytoja metodininkė Valentina Zujevaitė.

Į ekskursiją atvyko beveik trys dešimtys Barupės, Lietavos, R. Samulevičiaus pagrindinių mokyklų bei Senamiesčio gimnazijos mokinių ir jų mokytojos Deimantė Pivoriūnienė, Vita Montvilienė, Danguolė Šabanienė, Genutė Vajauskienė.

Buvo siekiama ugdyti mokinių istorinį mąstymą, pilietiškumą, skatinti mokinius domėtis gyvenamosios vietovės istorija bei kultūros paveldu.

Ekskursijos dalyviai aplankė svarbiausius Žeimių miestelio kultūros ir istorijos paminklus: mokyklos istorijos muziejų ir etnografijos seklyčią, Švč. Mergelės Marijos Gimimo bažnyčią, Žeimių piliakalnį, Vilniaus darželį, koplytstulpį Lietuvos nepriklausomybės 10-mečiui atminti, Žeimių dvarą bei susipažino su jų istorija. Miestelio centre grožėjosi naujai įrengtu fontanu, išklausė Žeimių dvaro reprezentantės Aušros Vismantaitės pasakojimą apie dvaro architektūrinio ansamblio meninius ypatumus bei šiandienos gyvenimą, gėrėjosi žirgais ir bandė juos pašerti obuoliais.

Dvi ekskursijos valandos praėjo įdomiai ir sklandžiai. Dalyviai dėkojo už įdomų pasakojimą ir nuoširdumą, turiningai praleistą popietę, prisipažino pamilę mūsų miestelį. Prisiminimui svečiams buvo įteikti lankstinukai „Žeimių kultūros ir istorijos paminklai“. Nuotraukos

Mokytoja Valentina Zujevaitė

Kategorijos: 2012-2013.

Komentavimo galimybė išjungta.