Pažinimo džiaugsmas 2021

2020-2021 m. m.

Birželio 16-22 dienomis mokykloje vyko tradicinė vaikų vasaros poilsio ir užimtumo programa „Pažinimo džiaugsmas 2021“, kurioje dalyvavo penkiolika 1-4 klasių mokinių. Stovyklos metu mokiniai turėjo galimybę išbandyti save įvairiose meno bei sporto šakose, dalyvauti įdomiose edukacinėse veiklose, išmokti komandinio darbo, pagarbiai reikšti savo nuomonę.

Stovykla parsidėjo koliažo „Taisyklių asorti” kūrimu, išvyka į Žeimių bendruomenės namus, kuriuose mokiniai aktyviai leido laisvalaikį: rungėsi žaisdami stalo futbolą bei riedulį, mokėsi biliardo subtilybių, mažiausieji linksminosi kamuoliukų baseinuose ir lenktyniavo čiuoždami nuo čiuožyklų.

Antroji stovyklos diena, pavadinta „Paslapčių skrynia” skatino stovyklautojus geriau pažinti save ir kitus. Mokiniai, padedami mokyklos psichologės, diskutavo, klausėsi muzikos, meditavo.

Trečiąją stovyklos dieną buvo „užkurta” tikra muzikos fiesta, kurioje vaikai šoko, dainavo, varžėsi karaoke vakarėlyje, susipažino su įvairiais muzikos instrumentais.

Paskutinės stovyklos dienos mokiniams paliko didžiausią įspūdį. Stovyklautojai turėjo net dvi išvykas. Pirmoji – į menų studiją Jonavoje „Deko Resto”. Studijos šeimininkė, menininkė Oksana vaikus supažindino su keramiko amatu, pasakojo apie molio atsiradimą, vaikai dalyvavo edukacinėje programoje „Kaip gimsta molinukas”.

Antroji išvyka – į D. Gronskienės įmonę „Raganė” Kėdainių r., Sirutiškio kaime. Mokiniai prisiminė pasaką apie pagranduką ir net išmoko patys tokį duonos kepalėlį išsikepti. Taip pat pasigamino sau pietus – kepė picas.

Stovykloje netrūko žaidimų, juoko, rėmėjų dovanotų ledų, kurie atgaivindavo karštą vasaros dieną. Baigiantis stovyklai visi jos dalyviai buvo apdovanoti prasmingais prizais-knygomis ir paskatinti net vasarą nepamiršti to, ką išmoko per mokslo metus. Vaikų vasaros poilsio ir užimtumo programa buvo finansuojama iš Jonavos rajono savivaldybės biudžeto lėšų. Programos įgyvendinimui buvo skirta 800 eur. Nuotraukos

Socialinė pedagogė Laura Baltrimavičienė

Kategorijos: 2020-2021.

Komentavimo galimybė išjungta.