Pilietiškumo pagrindų pamoka netradicinėje aplinkoje

2017-2018 m. m.

Kovo 30 d. pilietiškumo pagrindų pamoką vedėme netradicinėje aplinkoje.

Konstantino Bogdano memorialiniame muziejuje, kuris neseniai atidarytas Žeimių seniūnijoje, susipažinome su ekspozicija ir rinkome medžiagą apie K. Bogdano gyvenimą ir kūrybą, Žeimių miestelyje aplankėme laisvės kovų paminklus.

Loreta Grubliauskaitė: „Man patiko ši pamoka, sužinojau, kad neveikiančiose Žeimių kapinėse palaidotas rezistencijos dalyvis Stasys Ragaišis, žuvęs 1947 m.“

Ieva Ostreikaitė: „Sužinojau, kad K. Bogdano memorialiniame muziejuje pristatytas jo gyvenimas, kūryba, pypkių kolekcija“.

Milda Sakalauskaitė: „K. Bogdano muziejus man padarė dideli įspūdį, jame jaučiausi labai jaukiai, sužinojau skulptoriaus gyvenimo istoriją bei jo veiklą. Labai patiko skulptūros“.

Dinas Imbrasas: „Žeimių seniūnijoje K. Bogdano muziejuje labiausiai patiko įspūdinga pypkių kolekcija“.

Haroldas Reiponas: „Buvome K. Bogdano muziejuje, sužinojau, kad K. Bogdanas padarė daug skulptūrų, keletas iš jų yra Žeimiuose“.

Gintas Zmiejauskas: „Buvome K. Bogdano muziejuje ir prie laisvės paminklų miestelyje, sužinojau, kad 18 metų jis įstojo į P. Plechavičiaus Vietinę rinktinę, apžiūrėjau jo uniformą, kuri padarė didelį įspūdį“.

Osvaldas Cigas: „Buvome muziejuje, patiko pypkių kolekcija bei skulptūriniai portretai. Sužinojau, kad per eskponatus galime pažinti žmonių gyvenimą ir istoriją“. Nuotraukos Brigitos Macuganovaitės

Mokytoja Valentina Zujevaitė

Kategorijos: 2017-2018.

Komentavimo galimybė išjungta.