Pabuvojus „Knygų Olimpe“…

Visą sausio mėnesį mokyklos skaitytojai dalyvavo projekte „Kviečiame į knygų Olimpą!“, kuriame buvo supažindinti su „Metų knygos rinkimų akcija“. Projekte buvo pristatytos knygos, pretenduojančios į Metų knygos vardą, buvo siekiama plėsti mokinių estetinę patirtį, ugdyti poreikį skaityti, skatinti domėtis šiuolaikiniu literatūriniu ir kultūriniu gyvenimu.

Aktyviausi dalyviai, kaip įprasta, buvo pradinių klasių mokiniai, noriai bei drąsiai besidalinantys savo įspūdžiais. Pirmokėliai savo simpatijas atidavė Kęstučiui Kasparavičiui ir jo knygai „Mažoji žiema“. Antrokai pasirodė puikūs klasikinės muzikos žinovai ir gerbėjai, juos nepaprastai sužavėjo Violetos Palčinskaitės „Muzika troliui“, lydima Edvardo Grygo muzikos. Šiai knygai daug balsų atidavė ir trečiokai. Ketvirtos klasė knyga šiais metais tapo Vytauto V. Landsbergio „Stebuklingas Dominyko brangakmenis“.

Penktos klasės mokiniai, paklausti, prie vaikų ar prie paauglių juos priskirti, tvirtai pareiškė, kad jie jau ne vaikai ir norėtų balsuoti už paauglių knygas. „Jaunuosius“ paauglius ypač sujaudino Gendručio Morkūno knyga „Iš nuomšiko gyvenimo“, penktokų nuomone, būtent ji turėtų tapti Metų knyga. Už šią knygą balsavo beveik visi projekte dalyvavę vyresniųjų klasių mokiniai.

Knygoms atiduoti balsai virto simboliniais lauro lapais, iš kurių nupinti vainikai knygoms „olimpietėms“. 2011 m. mokyklos Metų knygomis tapo Violetos Palčinskaitės „Muzika troliui“ ir Gendručio Morkūno „Iš nuomšiko gyvenimo“.

Už galimybę susipažinti su populiariausia metų vaikų ir paauglių literatūra bei dalyvauti Metų knygos rinkimų akcijoje dėkojame Nacionalinei Martyno Mažvydo bibliotekai, dovanojusiai mums minėtas knygas. Nuotraukos

Bibliotekininkė Edita Gerulaitienė

Kategorijos: 2011-2012.

Komentavimo galimybė išjungta.