„Pažinimo džiaugsmas 2022“

2021-2022 m. m.

Kaip ir kasmet, pasibaigus mokslo metams, dvidešimt 1-4 klasių mokinių dalyvavo vaikų vasaros poilsio ir užimtumo programoje „Pažinimo džiaugsmas 2022“.

Programai, kurios pagrindinis tikslas – organizuoti turiningą vaikų vasaros poilsį ir užimtumą, formuoti vaikų socialinius bei bendravimo ir bendradarbiavimo įgūdžius, iš Jonavos rajono savivaldybės biudžeto buvo skirta 1000 eurų parama.

Mokiniai vyko į ekskursiją Kauno PC „Mega“ įsikūrusiame vaikų edukaciniame kambaryje „Curiocity“, kur susipažino su 7 pasaulio žemynais, sužinojo apie kultūrinius tautų skirtumus, kūrė improvizuotą orkestrą, pažino daugelį muzikinių instrumentų.

Dalyvaudami GO „Crazy“ komandos edukacinėje programoje „Mokslininkas“, ne tik stebėjo, bet ir patys išbandė daugelį cheminių bei fizikinių eksperimentų.

Kūrybinėse dirbtuvėse „Art day“ mokėsi piešti ant veidų, meditavo ir išmoko naudodami dailės terapiją valdyti emocijas, nurimti, susikaupti.

Daug dėmesio buvo skiriama fizinės bei psichinės sveikatos stiprinimui, todėl daugelis veiklų buvo organizuojamos gryname ore: mankštos, sportinės rungtys, piknikas, veiklų aptarimai ir kt.

Įgyvendinant programą didelis dėmesys buvo skiriamas patyčių prevencijai, empatijos skatinimui ir bendravimo įgūdžių tobulinimui, todėl kiekviena stovyklos diena prasidėdavo dienotvarkės aptarimu, elgesio taisyklių prisiminimu. Baigiantis dienai mokiniai dalyvaudavo refleksijoje, piešdavo dienos koliažą. Visi turėjo galimybę išsakyti savo nuomonę, teikti pasiūlymus.

Apibendrinus veiklą, galima teigti, kad užsibrėžti tikslai ir uždaviniai buvo įgyvendinti. Vaikai puikiai praleido laiką, mėgaudamiesi kruopščiai jiems suplanuota programa, pažino ir išmoko naujus socializacijos būdus, gerino fizinę bei psichinę sveikatą. Nuotraukos

Socialinė pedagogė Laura Baltrimavičienė

Kategorijos: 2021-2022.

Komentavimo galimybė išjungta.