Žolinės šventė

2020-2021 m. m.

Rugpjūčio viduryje, kai svarbiausi lauko darbai jau nudirbti, lietuviai nuo seno šventė vasaros ir rudens sandūrą.  Žolinė – Švenčiausios Mergelės Marijos Ėmimo į Dangų iškilmės, atsisveikinimo su želmenimis ir gėlėmis diena. Praeitis įkvepia ieškoti naujų meno, gamtos, žmogaus jungčių. Šiemet Barupės skyriaus ir Barupės bendruomenės iniciatyva pradėta tradicija Žolinės dieną „pražydinti“ gatveles: gyventojai kviečiami savo sodybas, pakelės tvoras papuošti gėlių puokštėmis. Manoma, kad Žolinės puokštė – namų apsauga.

Buvo tikima – kas neateis kartu švęsti Žolinės, bus neturtingas, laimės neturės. Rugpjūčio 14 d. Barupės skyriaus ir Barupės bendruomenės atstovai dalyvavo tradicinėje Žolinės šventėje Juškonyse „Stebuklingas vasaros vainikas“, kur vyko kaimo bendruomenių sambūris „Burkuoja balandžiai po langu“. Vyko į svečius, nusiveždami ne tik Žolinės puokštes, balandėlius (balandėlių čempionatui), gardumynus, bet ir muzikinę puokštę, kurią savarankiškai, nes dar neturime meno vadovo, sukomponavo Barupės skyriaus moterų vokalinio ansamblio „Barupėlė“ narės. Smagu paviešėti kraštiečių draugijoje.

Žemės dosnumas nėra begalinis, nepamirškime to. Branginant gamtos dovanas, eilučių autorė kviečia pasidžiaugti likusia vasaros atkarpėle. Nuotraukos

Renginių organizatorė Elena Jankauskienė

Kategorijos: 2020-2021.

Komentavimo galimybė išjungta.