„Tėviškės pastogėj“

2020-2021 m. m.

Liepos 22-25 d. Panoterių kultūros centre vyko nacionalinis kaimo mėgėjų teatro festivalis „Tėviškės pastogėj“, skirtas poeto, dramaturgo Petro Vaičiūno 131-osioms gimimo metinėms paminėti.

Barupės skyriaus ir Barupės bendruomenės centro atstovės kaip žiūrovės dalyvavo festivalio renginiuose.

Liepos 22 d. kūrybinis vakaras su aktore Nijole Narmontaite suteikė daug gerų emocijų ne tik aktorei, pasiilgusiai žiūrovų, bet ir jaukioje salėje susirinkusiems teatro meno gerbėjams. Telšiuose gimusi ir užaugusi aktorė – žmogus orkestras. Kaip rašytoja ji pristatė naują knygą „Aktoriai ir (gi) skanėdos“ visus kviesdama į teatro, virtuvės ir gyvenimo šventę. Supažindino su vyro Pauliaus Kovo knyga „Gyvenimas audroje. Kaip išlikti sausam“. Pasidalino įspūdžiais, kuriuos patyrė susidūrusi su jūra įvairiuose etapuose, plaukdama tūkstantmečio odisėjoje. Aktorė atviravo: „Savo kapitonui visada linkiu gero vėjo ir visada tyliai priduriu: „Proto ribose…“. Vakaro pabaigoje pakvietė visiems kartu palinkėti vieni kitiems: VĖJO, VĖJO, VĖJO.

Festivalio programą nuoširdžiu, nuotaikingu pasirodymu papuošė Ukmergės rajono Šventupės kultūros namų meno mėgėjai, renginį vainikavo Panoterių kultūros centro mėgėjų teatras, pakvietęs žiūrėti Kazio Binkio pjesės „Kai atsarga daro gėdą“ inscenizaciją (režisierė Janina Adomaitienė).

Dalyvaudamos renginiuose įgavome patirties, drąsos, šviesių minčių. Grįžome įkvėptos kultūrinių ir kūrybinių paieškų buriant mėgėjišką teatrą. Viliamės, kad karantininiai apribojimai nesutrukdys. Eilučių autorė visiems linki GERO VĖJO, plaukiantiems GYVENIMO LAIVU. Nuotraukos

Renginių organizatorė Elena Jankauskienė

Kategorijos: 2020-2021.

Komentavimo galimybė išjungta.