„Vieno lašelio istorija“

2020-2021 m. m.

Barupės skyriaus bendruomenė su mažaisiais „Nykštukų“ grupės ugdytiniais dalyvavo asociacijos „Gyvoji planeta“ komandos „Laimingas vanduo“ organizuojamame projekte „Vieno lašelio istorija“.

Sukūrėme paveikslėlį „Šiltojo vandenyno pasaulis“ ir pasakojimą „Šiltojo vandenyno Vienas Lašelis“: „Viename Šiltajame vandenyne gyveno ypatingas Vienas Lašelis, kuris mėgo keliauti ir pasakoti istorijas savo bičiuliams lašeliams. Jo pasakojimų mielai klausėsi vandenyno augmenija bei gyvūnija. /…../ Iš tiesų Šiltajame vandenyne lašelių yra be galo daug, bet pasakotojas tik Vienas Lašelis.“

Be galo įdomi buvo ir pažintis su rasakila, kuri auga mūsų kaimo pievose, sodybose. Senovėje jai buvo priskiriama stebuklinga galia, laikoma paslaptingu augalu. Alchemikai nuo jos surinktą rasą naudojo įvairiems bandymams. Skyriaus bendruomenę ir mažuosius ugdytinius pakerėjo bei sužavėjo rasos lašelių grožis.

„Nykštukų“ grupės auklėtoja Odeta Šablevičiūtė papasakojo ugdytiniams, kad aplink mus gausu mažųjų vandens lašelių. Jie visur – rasoje, rūke, debesyje, ledyne, upėje, ežere, jūroje, vandenyne. Siekiant ugdyti vaikų palankų gamtai elgesį, kalbėjo apie vandens telkinių bei Barupės upelio globą.

Dalyvaudami projekte praturtinome žinias, kurdami ir dalindamiesi su kitais gavome emocijų grąžą, o mažiesiems „Nykštukų“ grupės ugdytiniams – tai lašeliai gėrio, užpildę jų širdeles. Nuotraukos Elenos Jankauskienės

Renginių organizatorė Elena Jankauskienė

Kategorijos: 2020-2021.

Komentavimo galimybė išjungta.