„Judėjimo džiaugsmas“

2020-2021 m. m.

Visą balandžio mėnesį vyko projektas „Judėjimo džiaugsmas“, kuriame dalyvavo priešmokyklinio ugdymo grupė,  ikimokyklinio ugdymo grupių „Meškučiai“, „Boružėlės“, „Nykštukai“ ugdytiniai, jų mokytojos, įtraukti tėveliai ir visuomenės sveikatos specialistas Justinas Lisovskis.

Judėjimas – maloni ir džiugi vaikams veikla, stiprybės ir sveikatos šaltinis. Daug judėdamas, vaikas įgyja patirtį, rizikuodamas, išbando savo kūną ir sužino savo galimybes,  įveikdamas kliūtis, kuria pasitikėjimą savimi. Judėdamas, vaikas pats sau išsikelia užduotį, pats ją įveikia, tuo pačiu patirdamas džiaugsmą ir kaupdamas patirtį.

Visuomenės sveikatos specialistas, Justinas Lisovskis, vaikams papasakojo apie brangiausią žmogaus turtą –  sveikatą.

Tėveliai su vaikais namie kepė sveikuoliškus sausainius, pyragus. Vaikai atėję į grupes papasakojo iš ko pagamino skanumynus.

Fizinis aktyvumas skatina fizines vaiko savybes (lankstumą vikrumą, ištvermę, greitumą, judesių koordinaciją, pusiausvyrą). Per judesį,  meninę raišką ir bendravimą atsiskleidė vaikų vidinis pasaulis, nuotaika, jausmai, santykiai su aplinka ir kitais žmonėmis, tobulėjo bendravimo įgūdžiai. Nuotraukos

Ikimokyklinio ugdymo auklėtoja Alina Imbrasienė

Kategorijos: 2020-2021.

Komentavimo galimybė išjungta.