„Tavo žinia žmonijai“

2020-2021 m. m.

Artėjant tarptautinei Žemės dienai asociacija „Gyvoji planeta“ kvietė perduoti savo žinią Žmonijai iki balandžio 22 d. – Žemės vėliavos dienos. Žinia galėjo būti tiek asmeninė, vieno žmogaus, tiek kolektyvinė, mokyklos, bendruomenės. Barupės skyriaus bendruomenė paskelbė dvi žinutes.

  1. Medžiai kalbasi vieni su kitais. Apie internetą, kompiuterius ar telefono laidus miškas nė nenutuokia. Tačiau ryšį palaiko visa augmenija.
  2. Gamtos spalvos. Kai sutemsta, pasaulis netenka spalvų. O rytą, nušvitus saulei, viskas tampa spalvota, ryšku ir nuostabu! Mėgaudamiesi paukščių, gėlių ir drugelių pasauliu, pasinėrėme į gamtos mandalų karalystę.

Renginių organizatorė perdavė asmeninę žinią. Tai mažosios gamtos mylėtojos anūkėlės Andrėjos pažintis su neįprasta knyga, kurią rado neįprastoje bibliotekoje ir „skaito“. Aplink viskas gyva ir pasaulis kupinas spalvų, gyvybės. Vos tik įžengi į mišką – visas miškas žino, kad apsilankei. Miškas yra gamtos knyga, kurią reikia skaityti širdimi.

Šis projektas mūsų mažai bendruomenei buvo kaip daugiafunkcė vakcina, kuri patikrinta ir veikia. Galėjome atrasti idėjų ir pateikti savo žinutes kuklia išraiška. Nuotraukos Linos Činikienės, Elenos Jankauskienės

Renginių organizatorė Elena Jankauskienė

Kategorijos: 2020-2021.

Komentavimo galimybė išjungta.