Velykų šventės darželyje

2020-2021 m. m.

Su atbundančios gamtos gaiva, saulės šiluma, sugrįžtančiais paukščiais atkeliauja gražiausia pavasario šventė – Šv. Velykos. Velykų laikotarpį pradėjome nuo verbų gamybos. Prisiminę tradicijas IUG „Boružėlės“  vaikai iš džiovintų augalėlių kūrė savo verbas.

Visi PUG, IUG „Meškučiai“ ir „Boružėlės“ vaikai ruošėsi ir laukė pavasario šventės. Kiekvienas vaikas grupėse pasisėjo įvairių žalumynų, savo kūrybiniais darbeliais puošė vidaus ir lauko aplinką, įvairiomis dailės technikomis gamino kiaušinius, juos margino.

Velykų šventės laikotarpį užbaigėme Atvelykiu, kitaip dar vadinamomis vaikų Velykėlėmis. Savo grupėse auklėtojos suorganizavo šventines pramogas „Velykų bobutė atnešė margutį“.

PUG vaikučiai dalyvavo šventinėje viktorinoje. Jie prisiminė, kas gi vaikučius lanko per Šv. Velykas su margučių kraitele, kodėl dažomi kiaušiniai, ką reiškia margučių spalvos, minė mįslę keturgyslę, o taip pat vykdė eksperimentus „Neskęstantis kiaušinis“, „Nuogas kiaušinis“, „Į kurią pusę riedės margutis“, lenktyniavo, kieno margutis toliau nuriedės.

IUG „Meškučiai“ vaikai rungtyniavo su balionais ir pačių darytais gipsiniais margučiais, rideno, šaukšteliuose nešė atsineštus iš namų margučius, šoko, dainavo ir linksmai šėliojo. Už puikią nuotaiką, aktyvų dalyvavimą rungtyse vaikučių laukė Velykų bobutės paruoštos staigmenėlės.

IUG „Boružėlės“ vaikai iš namų nešini gražiausiais margučiais skubėjo į grupę, kurioje jų laukė smagios užduotėlės ir staigmenos. Vaikai ne tik dalyvavo estafetėse, dainavo daineles, stebėjo eksperimentus, rideno kiaušinius, bet ir sulaukė laiško iš Velykų kiškučio, kuris jiems paruošė užduotėlę – lauke surasti paslėptus kiaušinius. Grįžusių iš lauko grupėje vaikų laukė Velykų Bobutės staigmena – linkėjimai su dovanėlėmis, kurios vaikams sukėlė daug džiaugsmo. Velykų laikotarpis vaikams dovanojo gražių, kūrybiškų akimirkų, gerų emocijų ir nepakartojamų įspūdžių. Nuotraukos

Grupių auklėtojos

 

Kategorijos: 2020-2021.

Komentavimo galimybė išjungta.