Tau, gimtine

2020-2021 m. m.

Barupės skyriuje laikotarpis „Švenčiame Lietuvą“ baigiasi Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo diena.

Minėdami 31-ąsias Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo metines, užsiregistravome ir dalyvavome nacionalinėje pilietiškumo iniciatyvoje „GYVASIS TAUTOS ŽIEDAS“, kurią inicijavo Tarptautinė komisija kartu su šios idėjos autoriais – Panevėžio Kastyčio Ramanausko lopšeliu–darželiu.

Kovo 9 d. nuotoliniu būdu stebėjome Respublikinio kūrybinio etnografinės kraštotyros vaikų ir mokinių konkurso „Jei prakalbėtų, daug pasakytų…“, skirto Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai baigiamąjį renginį. Konkursui pateikėme tris eksponatus: pjautuvą, lovatiesę ir kultuvę. Apraše – pristatyme „Meilė ir pagarba praeičiai“ eilučių autorė rašė: „Daiktai iš praeities tarytum iš namų „muziejaus“, kalbantys apie žmones, jų darbus, laisvalaikio užsiėmimus. Deja, įvykių neįmanoma sugrąžinti. Viskas nuėjo, dingo, tik atmintis ir likę daiktai dar laiko savyje daug ką kaip didžiausią brangenybę. Reikia įsiklausyti ir išgirsti: „Jei prakalbėtų, daug pasakytų…“. Turime daug ką papasakoti vaikams, padėti jiems pajusti savo šaknis, sumažinti vis didėjantį atstumą tarp kartų“.

Barupės skyriuje tapo tradicija Kovo 11 – ajai papuošti ąžuoliuką, augantį skyriaus kiemo teritorijoje trispalvėmis medinėmis vėliavėlėmis. Ir šiemet pavasariniam vėjeliui pučiant, mirguliuojančios trispalvės maloniai džiugina ir mus, ir į gimtinę grįžtančius paukščius. Visi kartu rūpinamės gimtinės grožiu, aplinkos tausojimu, puoselėjame ir saugome laisvę, rūpinamės ateitimi. Nuotraukos Vaidos Janonienės, Elenos Jankauskienės

Renginių organizatorė Elena Jankauskienė

Kategorijos: 2020-2021.

Komentavimo galimybė išjungta.