„Sveikatiados“ iššūkiai

2020-2021 m. m.

Nuo rugsėjo mėnesio mokytojų fizinio ugdymo mokytojas Edgaras Čižinauskas, priešmokyklinio ugdymo grupės mokytoja Danguolė Steponavičienė, 3 klasės mokytoja Vilma Grigienė, ikimokyklinio ugdymo mokytoja Daiva Ilevičienė, anglų kalbos mokytoja Inga Dūdienė kartu su mokiniais priėmė respublikinio projekto „Sveikatiada“ iššūkius.

Rugsėjo-spalio veikla –  „10 000 žingsnių yra vieni juokai“.  Mokiniai ir mokytojai žingsnius skaičiavo  įvairiais būdais: išėję sportavo aikštyne, namuose vedžiojo savo augintinius.

Lapkričio-sausio mėnesių veikla – „Pusryčiai madinga“. Ikimokyklinio ugdymo grupių „Meškučiai“ ir „Boružėlės“ ugdytiniai ragavo košės,  priešmokyklinio ugdymo grupės ir 3 klasės mokiniai kartu su tėveliais gamino ne tik  košes, blynus, pagardindami juos uogomis, bet ir sveikuoliškus kokteilius. 5-7 klasių mokiniai, pasisėmę žinių apie sveiką mitybą sveikos gyvensenos pamokose ir integruotoje anglų ir technologijų pamokoje, kartu su tėveliais bandė paruošti sveikus, greitus „Madingus pusryčius“. Ir vėl nugalėjo košės.

Sausio-vasario mėnesių veikla – „Pietų kovos“. Mokiniai dalyvavo „Sveikatiados“ projekto organizatorių viktorinose, turėjo paruošti sveiką pietų patiekalą. Ugdymo grupės „Boružėlės“ mergaitės sudalyvavusios viktorinoje ir įgijusios žinių apie sveiką mitybą, pačios bandė ruošti pietus savo darželio virtuvėlėje. Priešmokyklinio ugdymo grupės ir 3 klasės mokiniai žiniomis dalinosi su tėveliais ir gamino patiekalus kartu. 7 klasės mokiniai viktorinoje dalyvavo anglų kalba, o pasisėmę dar žinių apie sveiką mitybą, jie paruošė  patiekalų receptus. Dalyviai gavo projekto organizatorių padėką. Nuotraukos

Mokytoja Inga Dūdienė

Kategorijos: 2020-2021.

Komentavimo galimybė išjungta.