Žiemos džiaugsmai ir rūpesčiai Barupės skyriuje

Lesyklėlė po langais, tuoj atbėgs prie jos vaikai

Su duonutės trupiniais, sėklomis ir lašiniais…

– Ačiū! – tars zylutės mažos, – tik palesę esam gražios.

2020-2021 m. m.

Šį eilėraštuką greit išmoko ir noriai deklamuoja Barupės skyriaus „Nykštukų“ grupės ugdytiniai. Atėjus vėsiems orams, mūsų skyriaus kiemo teritorijoje užuovėją rado paukšteliai, kuriems žiemą – vargas. Daug lesyklėlių pagamino vaikučiai su tėveliais bei seneliais. Lesyklėlę sumeistravo skyriaus vedėjas Algimantas Kšivickas. Vaikučiai su auklėtoja Odeta Šablevičiūte ir padėjėja Lina Činikiene, išėję į lauką, džiaugsmingai lesina paukštelius.

Rūpestis plunksnuočiais daug gerų emocijų suteikia ir suaugusiems. Šaltuoju metų laiku skyriaus darbuotojos Vaida Janonienė, Rima Rimdeikienė, Elena Jankauskienė paįvairina lesyklėlių meniu. Ypač zylutėms patinka riebios augalų sėklos. Pirmiausiai taikosi į lesyklėles, kur pabertos saulėgrąžos, net labiau nei į pakabintus nesūdytus lašinukus, kuriuos pamėgo geniai.

Mažieji ugdytiniai, spaudžiant šaltukui ir žvarbiam žieminiam vėjui pučiant, atskrendančius globotinius gali stebėti iš grupės patalpų. Tai nauja patirtis stebėti su žiūronais, kuriuos parūpino eilučių autorė.

Su vaikučiais dažnai kalbame apie tai, jog paukščiais ne vien tik grožimės, džiaugiamės jų giesmėmis, bet jie yra labai rimti mūsų sodų, miškų sanitarai. Šiuo metų laiku pasirūpinti paukščiais yra labai svarbu. Už mūsų pastangas vasarą paukšteliai neliks skolingi, surinks daug augalų kenkėjų, pavasarėjant pradžiugins savo giesmelėmis.

Sniegas džiugina, ramina, ypač vaikams suteikia daug įvairiausių pramogų. Tačiau gausus snygis nuliūdino mūsų skyriaus bendruomenę: nukentėjo kieme augusios kalninės pušys. Sniegas, išlauždamas spygliuočius, tapo liūdesiu, nes tenka su jomis atsisveikinti.

Tačiau šiemet žiema tikra, kurios metu išgyvename visus jos džiaugsmus. Nuotraukos

Renginių organizatorė Elena Jankauskienė

Kategorijos: 2020-2021.

Komentavimo galimybė išjungta.