Vasario 16-oji – mūsų laisvės diena

2020-2021 m. m.

Šiemet minime 103-ąsias Lietuvos valstybės atkūrimo metines.

1918 m. vasario 16 d. Lietuvos Taryba, vadovaujama Jono Basanavičiaus, – tie dvidešimt drąsių Lietuvos vyrų, perimdami plunksną iš rankų į rankas, pasirašė Lietuvos Nepriklausomybės Aktą. Lietuvos Taryba, pasinaudojusi tarptautine padėtimi, susidariusia Pirmojo pasaulinio karo pabaigoje, pasiremdama lietuvių tautos valia, po 123 metų carinės Rusijos okupacijos, atstatė Lietuvos valstybę su sostine Vilniuje.

Vasario 16-ąją minime Lietuvos valstybės atkūrimo dieną, prisimename Lietuvos valstybingumo kelią. XIII a. įkurtoji Lietuvos valstybė skleidėsi ir tvirtėjo, nugalėjo kryžiuočius, išgyveno okupacijų laikotarpius, nepasidavė rusinimui, lenkinimui, vokietinimui, sovietizacijai. XX a. lietuvių tauta net du kartus atkūrė Lietuvos valstybingumą.

Vasario 16-oji kiekvienam lietuviui yra svarbi ir įsimintina šventė. Tai mūsų laisvės diena. Ji įprasmina konfederatų, knygnešių, savanorių, partizanų – visos lietuvių tautos kovą už laisvę ir tėvynę.

Šiomis dienomis, pasaulį gniuždančios ligos akivaizdoje, mokydamiesi nuotoliniu būdu, bendraudami internete ir pasimatydami Classroom video konferencijose, išlikime sveiki, stiprūs, laisvi ir drąsūs.

Kurkime XXI amžiaus Lietuvą, stiprinkime savo tėvynę, kurios žemė mūsų protėvių krauju sulaistyta, jų kaulais sutvirtinta. Būkime vieningi. Justino Marcinkevičiaus žodžiais tariant, ir mažiausia Lietuvos šakelė, ir menkiausias jos lapelis, virpantis istorijos saulėje, gyvas tik todėl, kad yra sujungtas su visais. Su Vasario 16-tąja, Lietuvos laisvės diena! Pranešimas, skirtas Vasario16-ajai

Mokytoja Valentina Zujevaitė

Kategorijos: 2020-2021.

Komentavimo galimybė išjungta.