Gardumynų pintinės

2020-2021 m. m.

Žeimių mokyklos-daugiafunkcio centro Barupės skyriuje, darželio grupėje „Nykštukai“, sausio 18-22 d. vykdoma savaitės veiklos akcija „Gardumynų pintinės Lietuvoje žiemojantiems paukšteliams ir žvėreliams“. Kvietėme į veiklą įsitraukti tėvelius, senelius – gaminti lesyklėles, o mamytes, močiutes – skanėstus paukšteliams.

Per savaitę pagamintos ir pakabintos aštuonios lesyklėlės. Labai smagu, kad į veiklas įsitraukė seneliai, močiutės. Renginių organizatorė Elena Jankauskienė papasakojo, kaip pasigaminti lesalo paukšteliams, Orintos ir Faustos tėtis iš antrinių žaliavų pagamino lesyklėlę, pilną maistelio, mamytė su mergaitėm – skanėstų paukšteliams. Ypač smagu buvo stebėti, kaip mažieji mūsų draugai čiumpa saulėgrąžos sėklytę ir skrenda tolyn… Paukšteliai lankosi visose lesyklėlėse ir taip suteikia vaikams džiaugsmo.

Veiklų metu ugdytiniai žiūrėjo skaidres apie žiemojančius paukščius, deklamavo eilėraščius, minė mįsles, dainavo daineles apie paukštelius, šoko, žaidė žaidimus. Visos grupės vaikai išradingai pamėgdžiodami pristatinėjo žiemojančius paukštelius. Viena popietė buvo skirta mankštai – „Mankštinamės su pingvinais“, kurią pravedė skyriaus vedėjas, daugybė nuotaikingų sporto užduočių puikiai visus nuteikė.

Šios akcijos rengėjos – auklėtojos Odeta Šablevičiūtė, Dalia Silevičienė ir auklėtojos padėjėja Lina Činikienė – džiaugiasi visais, kurie padėjo ją paversti nuostabia švente vaikams.

Ikimokyklinio ugdymo auklėtoja Odeta Šablevičiūtė

Kategorijos: 2020-2021.

Komentavimo galimybė išjungta.