Meilė Tėvynei ir pagarba žmogui

2020-2021 m. m.

Laisvė – pirmasis ir tikrasis žmogaus bei visos tautos laimės ir gerovės šaltinis. Netekti laisvės – netekti galimybės augti ir tobulėti. Tauta gyva tol, kol gyva jos istorija.

Sausio 13 – osios rytas išaušo ne toks kaip visuomet. 8 valandą visose Barupės skyriaus patalpose užgeso šviesos. Languose sužibo žvakelės, uždegtos žuvusiems kaip amžinos šviesos, vilties ir meilės ženklas, į kurias su pasigėrėjimu žvelgė smalsios „Nykštukų“ grupės vaikų akutės. Taip visa skyriaus bendruomenė prisijungė prie pilietiškumo iniciatyvos „Atmintis gyva, nes liudija“.

Šį rytmetį nors ir labai maži, tačiau galėjome susitelkti, tyliai susikibę rankelėmis pastovėti, pagerbti žuvusiųjų atminimą tylos minute. Palydėti vilties kupina kanklių melodija, kurią kartu atlikome su ugdytiniais. Vaikams tai nauja patirtis, kuri praturtino jų gyvenimą. Kanklės išties labai švelnus, medityvus ir romantiškas muzikos instrumentas – tai lietuviškoji arfa. O arfos visais laikais, dar prieš mūsų erą, žavėjo žmones, žavi ir šiandien.

Eilučių autorė be galo laiminga, kad mažiesiems patiko groti. Juk  tai mūsų pačių išgauta nuostabi muzika. Kanklių skambėjimo ne kasdien galima išgirsti, o dar patiems pagroti. Tai buvo nuostabu. Viliamės, kad šiuo tautiniu muzikos instrumentu, skleidėme žinutę apie Lietuvos laisvę. O juk žuvusioji Loreta Asanavičiūtė, eidama ginti Lietuvos Respublikos laisvės ir nepriklausomybės, nešėsi kankles. Tai buvo jos taikus ginklas.

Sausis – mūsų tautai nėra tik mėnesio pavadinimas, bet pasipriešinimo metas, kuris reiškia vienybę ir drąsą. Sausio 13 – oji kasmet vis labiau nuo mūsų tolsta. Juk anuomet kiekvienas turėjome savą ir nepaprastai gražią Lietuvos idėją. Jau gyvena karta, kuriai apie ją turime pasakoti, dalintis prisiminimais. Mūsų laisvė užaugo. Praėjo 30 metų.

Sausio 11 d. – Tarptautinė „Ačiū“ diena. Tai nepaprasto žodžio diena, kurį svarbu pasakyti iš širdies. Šventėme „Ačiū“ dieną dėkodami vieni kitiems. Tą dieną „Nykštukų“ grupės ugdytiniai piešė, spalvino Laisvės Gynėjams neužmirštuoles. Vyresnieji užrašė ant žiedelių AČIŪ. Barupės skyriaus pievelėje, kur pasodinti pavasariniai krokai, sniege „pražydo“ šios gėlytės.

AČIŪ pasauliui, Tėvynei, žmonėms už gražią laisvo gyvenimo dieną, mėnesį, metus … gyvenimą. Nuotraukos

Renginių organizatorė Elena Jankauskienė

Kategorijos: 2020-2021.

Komentavimo galimybė išjungta.