Kalėdinio laikotarpio pabaiga Barupės skyriuje

2020-2021 m. m.

Kasmet kalėdinių švenčių laikotarpį užbaigia Trijų karalių šventė.

Barupės skyriaus „Nykštukų“ grupės ugdytiniams pažintis su Trijų karalių švente vyko sausio 6 d. rytmetį. Renginių organizatorė Elena Jankauskienė papasakojo apie tris karalius, kurie vedini stebuklingos žvaigždės keliavo iš pasakiškai turtingų Rytų į tą vietą, kur buvo gimęs Jėzus, nešė dovanų.

Ugdytiniai žiūrėjo animacinį pasakojimą apie tris karalius, sužinojo, kad šventinta kreida ant durų užrašomos karalių vardų pirmosios raidės: +K +M+B. Vyriausios grupės mergaitės raideles pažino, susidomėję pačios ant lentos mokėsi rašyti.

Trijų karalių apsilankymas – tai šventinio laikotarpio pabaiga, susijusi su Kalėdų eglutės atsisveikinimu.

Ugdytiniai nupuošė žaliaskarę grupės patalpose, buvo užgesintos lemputės. Kad eglutei nebūtų liūdna iškeliauti, palydėjo plojimais bei šypsenomis. Vaikams linkėjome kiekvieną dieną pradėti šypsena, gera nuotaika.

Skyriaus vedėjas Algimantas Kšivickas su ugdytiniais kalbėjo apie šventinių eglučių likimą. Vaikai dar kartą galėjo prisiminti kalėdinius džiaugsmus. Noriai pasakojo apie jų namuose buvusių eglučių „atsisveikinimą“.

Sausio 7 d. vaikučiai nupuošė Kuigalių kaimo eglutę, kad neliūdėtų be šventinių puošmenų, nulipdė senį besmegenį. Nutilo šventinis šurmulys. Prasidėjo saulės sugrįžimo į žemę laikotarpis.

Baigėsi tiek daug nerimo bei sunkumų sukėlę metai, verčiame naują lapą į 2021 – uosius su drąsa svajoti ir tikėti laimingais naujais metais. Nuotraukos Vaidos Janonienės, Elenos Jankauskienės

Renginių organizatorė Elena Jankauskienė

Kategorijos: 2020-2021.

Komentavimo galimybė išjungta.