„Žaidimų laukas“

2020-2021 m. m.

Laukas – puiki erdvė vaikams atrasti, bandyti, patirti, kurti. Ruduo – laikas, dosnus gamtos gėrybių kūrybai. Visą spalio mėnesį vyko projektas „Žaidimų laukas“ kuriame dalyvavo PUG, IUG „Meškučiai“, „Boružėlės“ ugdytiniai. Vaikai kartu su grupių auklėtojomis rinko gamtinę medžiagą, prisidėjo ir tėveliai, kurie  atnešė medžių lapų, kankorėžių, gilių, kaštonų.

Projekto metu vyko įvairios estafetės, veiklos lauke: pro padidinimo stiklus stebėjo vorus voratinkliuose, ieškojo sraigių, iš gilių dėliojo raides, skaičiavo akmenukus, dėliojo iš pagaliukų savo vardus, statė namelį iš kankorėžių, vėrė medelius iš lapų, Vaikai iš akmenukų, kankorėžių dėliojo saulutę, gėlytę,  lapų ir pagaliukų sukūrė medelį, iš kaštonų, kankorėžių ir sudėliojo „Stebuklingą skėtį“.

Projekto baigiamasis etapas buvo sujungtas su kūrybine darbų paroda „Daržovių pokštai“, prie kurios prisidėjo tėveliai atnešdami rudens gėrybių. Visi vaikai sudėliojo mandalą „Šviečia saulutė“

Džiugu, kad auklėtojos išrinko užduotėles ir išradingai pateikė, o vaikai patyrė kūrybos džiaugsmą, entuziastingai atliko užduotis.

Žaidimai lauke patiko visiems dalyvavusiems vaikams, o svarbiausia suteikė daugybę teigiamų emocijų ir naujų patirčių. Tai puiki galimybė pradžiuginti vaikus ir parodyti kokia įdomi ir prasminga gali būti veikla lauke panaudojant gamtines medžiagas. Nuotraukos

Ikimokyklinio ugdymo auklėtoja Alina Imbrasienė

Kategorijos: 2020-2021.

Komentavimo galimybė išjungta.