Trečiokų ir ketvirtokų išvyka į Kauną

2020-2021 m. m.

Spalio 23 d., vykdant projekto „Kokybės krepšelis“ veiklų planą, trečiokams ir ketvirtokams buvo organizuota praktinė-projektinė diena Kauno Vytauto Didžiojo karo muziejuje. Čia mokiniai dalyvavo dvejose edukacinėse programose „Neįveikiama pilis“ ir „Lituanicos“ skrydis per amžius atminty“.

Mokiniai susipažino su Lietuvos piliakalnių istorija. Kaip jie atsirado, kuo išsiskyrė, kaip sunyko? Koks gyvenimas kunkuliavo piliakalnių viršūnėse? Mokiniai atidarę paslaptingąsias senienų dėžutes, atsakymus turėjo rasti patys, o pagilinę žinias grupėse iš smėlio formavo piliakalnius, statė pilis.

Vėliau apžiūrėjo lakūnų Stepono Dariaus ir Stasio Girėno ekspoziciją, žaidė interaktyvų žaidimą „Skrydis per Atlantą“. Kiekvienas gavo į rankas planšetinį kompiuterį ir stebėjo pilotų dialogus, krovė daiktus į lėktuvą, užvedė „Lituanicos“ variklį ir skrido per vandenyną. Žaidimo pabaigoje dalinosi įspūdžiais ir rezultatais.

Po edukacijų mokiniai išnaršė visus muziejaus kampelius ir apžiūrėjo likusias ekspozicijas, parodas ir kiemą. Į mokyklą sugrįžo pilni įspūdžių. Nuotraukos

Mokytoja Sigita Juknienė

Kategorijos: 2020-2021.

Komentavimo galimybė išjungta.