Sėkmė respublikiniame meninio skaitymo konkurse

2020-2021 m. m.

Spalio 17 d. Kauno Maironio lietuvių literatūros muziejuje vyko ilgametis tradicinis moksleivių meninio skaitymo konkursas. Jame dalyvavo ir mūsų mokyklos penktokė Gabija Musiejūtė. Ji skaitė G. Morkūno kūrinį ,,Eilės įsimylėjus, kai nepadeda netgi laipiojimas sienomis‘‘ ir R. Skučaitės  „Valio! Ne taip!‘‘.

Nerimo banga buvo didžiulė, kadangi laikantis saugumo taisyklių, mokiniai Didžiojoje salėje skaitė komisijai vieni, šalia nebuvo padrąsinančio mokytojo žvilgsnio. Mokytojai nuotoliniu būdu stebėjo skaitančiuosius kitoje salėje. Nebuvo lengva ir jiems.

Moksleivių skaitymų klausėsi ir juos vertino kompetentinga aktorių komisija: Arnas Ašmonas, Dovydas Pabarčius, Goda Petkutė. Pirmą kartą renginyje dalyvavęs jaunų, aktyvių, kūrybingų aktorių sąstatas naujai pažvelgė į skaitovų pasirodymus, įvertino jų novatoriškumą ir išskirtinumą.

Džiugu, kad Gabija buvo pastebėta. Džiaugiuosi, kad mergaitė išliko savimi, puikiai buvo pasiruošusi. Nugalėjo scenos baimę. Ir jai pavyko. Tapo konkurso laureate. Konkurse šiemet dalyvavo 52 skaitovai iš visos Lietuvos. Antrojo turo šiemet nebus. Nuotraukos

Informacija muziejaus svetainėje

Mokytoja Ramutė Dailidienė

Kategorijos: 2020-2021.

Komentavimo galimybė išjungta.