Pirmokai ir antrokai mokėsi pažinti gyvūnus

2020-2021 m. m.

Spalio 16 d., vykdant projekto „Kokybės krepšelis“ veiklų planą, pirmokams ir antrokams buvo organizuota praktinė-projektinė diena Kauno zoologijos sode. Čia mokiniai dalyvavo edukacinėje programoje ,,Seniausi pasaulio gyvūnai – ropliai“, kurią vedė edukatorė Vytautė. Mokiniai išgirdo daug įdomių faktų apie roplius, sužinojo apie jų gyvenimo būdą, o patys drąsiausi galėjo paglostyti driežą, žaltį, vėžliuką.

Pažintinę veiklą mokiniai tęsė stebėdami zoologijos sodo gyventojus. Grožėjosi nuostabiais pelikanais, ,,sportuojančiu“ ruoniu, kuris visaip vartėsi  džiugindamas vaikus, su nuostaba apžiūrėjo žirafą, skabančią lapus nuo aukščiausio medžio, žavėjosi arktiniu  vilku, kuris nuo paprastojo vilko skyrėsi savo baltu kailiu,  pamatė daug kitokių gyvūnų.

Mokiniai, vaikščiodami po zoologijos sodą,  atliko įvairias pamokų užduotis: imitavo gyvūnus, bėgiojo ir žingsniavo, skaičiavo mėsėdžius ir žolėdžius, lygino gyvūnus pagal dydį, stengėsi įsiminti įdomiausią gyvūną ir apibūdinti jo išvaizdą bei gyvenimo būdą. Laikas prabėgo labai greitai. Vaikams išvyka labai patiko. Nuotraukos

Mokytoja Milda Bernotienė

Kategorijos: 2020-2021.

Komentavimo galimybė išjungta.