„Labas, kaimyne“

2020-2021 m. m.

Šiemet tradicinis Barupės skyriaus ir Barupės bendruomenės centro renginys „Labas, kaimyne“ turėjo vykti gegužės 23 d., tačiau, karantinui pakoregavus visus planus, šventė vyko rugsėjo 5 d.

Kiekvienas susitikimas ir buvimas kartu skatina užmegzti artimesnį bendravimą, dalytis mintimis bei idėjomis. Ir visai nesvarbu, kad atsirado karantininiai apribojimai, mes, gyvenantys kitame kaime, mieste ar gretimame name, vis tiek esame kaimynai.

Iki oficialaus renginio atidarymo vaikams vyko edukacinės valandėlės, suteikusios dalyviams smagios popietės nuotaiką. Su edukatore – konditere iš „Saldžiosios skrynelės“ mažieji dekoravo kvapnius sausainius sau ir kaimynui, sukurdami neįtikėtinus šedevrus, smagiai leido laiką su animatore iš „Vaikystės kiemo“, pramogavo ant dviejų batutų, skirtų jaunesnio ir vyresnio amžiaus vaikams.

„Pirkite ne namą, bet kaimynus, tai dažniausiai yra pats artimiausias žmogus“,– liaudies išmintį, paskelbdama renginio atidarymą, priminė renginių organizatorė. Šventės dalyvius sveikino Žeimių seniūnijos seniūnas Faustas Pilipavičius, Barupės skyriaus vedėjas Algimantas Kšivickas ir Barupės bendruomenės centro pirmininkė Ina Simovičienė, pasidalindama bendruomenės džiaugsmais ir rūpestėliais.

Kaimyninių bendruomenių atstovai iš VO „Juškonių bendruomenės centro“, VO „Žeimių bendruomenės“, „Naujasodžio kaimo bendruomenės „Sūkurys“ atvyko su muzikinėmis ir saldžiomis dovanomis, šiltais, nuoširdžiais linkėjimus mūsų krašto žmonėms.

Jiems skambėjo Barupės skyriaus moterų vokalinio ansamblio „Barupėlė“ atliekamos dainos ir jauniausiųjų koncerto dalyvių, Žeimių mokyklos-daugiafunkcio centro šokėjų kolektyvo (vadovė Asta Grigaliūnienė), dovanotos džiugios akimirkos.

Jaunosios renginio vedėjos Eva ir Austėja pakvietė visus pasilinksminti su Jonavos KC liaudiškos muzikos kapela „Jonė“ (vadovė Virginija Verikienė).

Virš Kuigalių poilsio zonos – parkelyje, kur vyko šventė, kaip lengvas rūkas pasklidęs verdamų cepelinų, jų padažo kvapas nė vieno nepaliko abejingo. Cepelinų šeimininkės išvirė net pustrečio šimto!

Barupės skyriaus sporto organizatorius Algimantas Kšivickas su padėjėja Gabriele Budrevičiūte organizavo smiginio varžybas, kuriose aktyviai dalyvavo aštuonios  komandos. Susumavus varžybų rezultatus, buvo paskelbti ir apdovanoti nugalėtojai.

Norintys galėjo išmėginti laimę loterijoje, kurią, kaip ir visą šventę, organizuoti padėjo savanorės Ineta, Neda, Sandra.

Skambias dainas dovanojo populiarios muzikos grupė „Banga“.

Barupės skyriaus renginių organizatorė už bendrystę, nuoširdumą ir darbą dėkojo jauniesiems bendruomenės nariams: Evai, Austėjai, Sandrai Inetai, Nedai, Titui, Viliui, Danieliui, Dominykui, Martynui. „Visada atsiminkit, kad gimtasis kaimelis – tai ne koks pakraštys, o mūsų pasaulio pradžia ir tęsinys. Čia jūsų namai. Jūs savo būvimu, aktyvumu sukūrėte šventę kartu su visais, visiems, kad šventė būtų graži.“

Renginio vedėjos, padėkojusios visiems už gerą nuotaiką, pakvietė dar nesiskirstyti ir pakelti akis į dangų, pasigrožėti šventę užbaigiančiais fejerverkais.

Tai buvo diena, kai dauguma, pavargę nuo karantino apribojimų ir išsiilgę nuoširdaus bendravimo, susirinko pasiklausyti koncerto, pabūti, pasidžiaugti drauge su kaimynais. Pakili nuotaika ir įspūdžiai mus šildys iki kitų metų šventės. Nuotraukos

Renginių organizatorė Elena Jankauskienė

Kategorijos: 2020-2021.

Komentavimo galimybė išjungta.