„Mamyte, tu mieliausia“

2019-2020 m. m.

Barupės skyriaus „Nykštukų“ grupės ugdytiniai Ąžuolas Vekrikas ir Emilis Stefanovičius noriai su šeimos nariais sutiko dalyvauti respublikinio ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikų kūrybinių darbų virtualioje erdvėje projekte „Mamyte, tu mieliausia“, kurio tikslas – įgyvendinti kūrybos džiaugsmą netradiciškai švenčiant Motinos dieną. Nuotoliniu būdu konsultavo Barupės skyriaus renginių organizatorė, kuri darbelių nuotraukas su užpildytomis dalyvių anketomis išsiuntė organizatoriams.

Dalyviai buvo kviečiami įvairiomis meninėmis technikomis kuo išradingiau nupiešti piešinius, sukurti darbelius, kuriuose atspindėtų šiluma, meilė ir padėka mamai. Pagal projekto nuostatus kūrybinių darbų kūrimo idėjų įgyvendinimui buvo leidžiama dalyvauti ir tėveliams.

Trimečiui Ąžuolui, kuriant darbelį su spalvotu smėliu, talkino močiutė Vaida Janonienė. Kūrybos džiaugsmą ir akimirkas nuotraukose užfiksavo mamytė Akvilė.

Keturmečiui Emiliui pagelbėjo mamytė Indrė. Jis labai noriai ir atsakingai kūrė puokštę – paveikslą su rožėmis, kurios „įvyniotos“ į akmenukų pakuotę. Visa tai nuotraukose įamžino mamytė Indrė.

Manėme, kad dalyvauti projektuose karantino metu bus kur kas sunkiau, tačiau pavyko tikrai puikiai, bendras darbas sustiprino, apjungė, puoselėjo meilę mamai, šeimai.

Projekto darbai bus eksponuojami nuo gegužės 4 d. Padlet platformoje, kurios nuorodą rasite Alytaus lopšelio-darželio „Linelis“ interneto svetainėje https://alytauslinelis.lt/.

Viliuosi, kad, artėjant Tėvų dienai, darbelius tėveliams vaikučiai jau galės kurti grupėje kartu su draugais, padedami auklėtojų, o ne konsultuojami nuotoliniu būdu. Nuotraukos Akvilės Vekrikienės, Indrės Kolujanskaitės

Renginių organizatorė Elena Jankauskienė

Kategorijos: 2019-2020.

Komentavimo galimybė išjungta.