Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 30-metis

2019-2020 m. m.

Kovo 10 d. Barupės skyriaus ugdytiniai, darbuotojos ir Kuigalių kaimo bibliotekininkė Ina Simovičienė, nepabūgę ledinio oro, į kiemą susirinko paminėti Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 30-mečio.

Prieš renginuką vaikai striukytes pasipuošė lipdukais – trispalvę atspindinčiomis širdutėmis, kuriomis labai džiaugėsi. Lipdukus dovanojo renginių organizatorė. Minėjimo pradžioje buvo giedamas himnas.

Kiemo „miegantį“ gėlyną „Nykštukų“ grupės ugdytiniai papuošė sukurtomis pavasario gėlėmis – žibuoklėmis, kurias „pražydino“ su auklėtoja Diana Švobiene ir auklėtojos padėjėja Lina Činikiene. Gėlyne atrado vietą ir geltonos, žalios, raudonos spalvų vėjo malūnėliai. Trispalvėmis medinėmis vėliavėlėmis papuošė šalia gėlyno augantį ąžuoliuką. Vėjui pučiant, šios trispalvės labai gražiai pleveno ir maloniai džiugino.

Bibliotekininkė mažiausiems mūsų bendruomenės nariams perdavė Vytauto Tamulaičio knygą „Petruko vėliava“, kurią padovanojo skyriaus vedėjas Algimantas Kšivickas.

Viliamės, kad patriotizmo ugnelė ne tik rusens širdies kamputyje, bet ateityje suliepsnos ir sušildys aplinkinius ir mažieji užaugs dorais, atsakingais Lietuvos piliečiais. Nuotraukos Vaidos Janonienės, Linos Činikienės

Renginių organizatorė Elena Jankauskienė

Kategorijos: 2019-2020.

Komentavimo galimybė išjungta.