Pasitikome pavasarį

2019-2020 m. m.

Kovo 4 diena lietuvių liaudyje minima Kovarnių, Špokų diena. Tai sena lietuvių šventė, skirta pavasariui pašlovinti. Grįžtantys kovai kranksėjimu primena: artinasi pavasaris, kuris kiekvieną dieną stebins grįžusių paukščių giesmelėmis, pirmaisiais žiedais.

„Nykštukų“ grupės vaikai su auklėtojomis ir jų padėjėja Lina Činikiene ruošėsi paminėti Kovarnių dieną. Ugdytiniai su auklėtoja Odeta Šablevičiūte sukūrė linksmą gandriukų šeimynėlę, su auklėtoja Diana Švobiene mokėsi džiaugtis pirmomis pavasario gėlėmis, grupėje „pražydino“ žibuokles, su auklėtoja Aušrele Chvainickiene mokėsi dainelių, žaidimų, šokių.

Klausėsi Sonatos ir Petro Kričenų „Čiulba ulba ūbauja“ muzikinės pasakos pagal lietuvių tautosaką, kurią skaitė auklėtoja Odeta Šablevičiūtė. Kūrė, spalvino karūnas, kuriomis pasipuošė kovo 4 dieną, mėgdžiojo paukščių garsus, judesius.

Barupės skyriaus bendruomenė mielai prisijungė prie šios pavasario sutikimo šventės. Renginių organizatorė pasiūlė įrengti namus sparnuočiams. „Nykštukų“ grupės vaikai: Majus Paškevičius, Kristupas Ivanovas ir Emilis Stefanovičius su tėveliais bei seneliais gamino inkilėlius. Kaip kabinti ir nukreipti inkilų angas patarė gamtos mylėtoja Kuigalių kaimo gyventoja Alma Grivačiauskienė. Padėkojo vaikams už meilę ir rūpestį, perdavė miškininkų dovanėlę. Skyriaus vedėjas mielai sutiko įkelti ir pritvirtinti paukštelių namelius.

Gamtoje jau daug pavasarinio paukščių šurmulio ir bundančios gamtos ženklų. Sugrįžta sparnuočiai ir tikimės, kad mūsų inkilėliuose jau greitai apsigyvens paukšteliai. Visi nekantriai lauksime. Pasidžiaukime vis aukščiau pakylančia saule. Juk saulė budina gamtą. Nuotraukos Linos Činikienės

Renginių organizatorė Elena Jankauskienė

Kategorijos: 2019-2020.

Komentavimo galimybė išjungta.