„Atverkime duris į profesijų šalį“

2019-2020 m. m.

Ikimokyklinio ugdymo „Boružėlių“ grupėje vykdytas projektas „Atverkime duris į profesijų šalį“, kurio metu vaikai susipažino su įvairiomis profesijomis.

Pažintį pradėjome nuo pačios artimiausios aplinkos – įstaigos bendruomenės. Nors daugelį darbuotojų vaikai mato dažnai, tačiau įvardinti jų profesijų nemoka. Su vaikais aptarėme, kuo svarbūs visi ugdymo įstaigoje dirbantys žmonės ir kodėl svarbu gerbti jų darbą.

Su kitomis profesijomis vaikai susipažino įvairiais būdais – piešė, lipdė, žaidė stalo, kūrybinius žaidimus, žiūrėjo animacinius filmukus, klausėsi sekamų pasakų, imitavo įvairių profesijų žmonių darbą ir patys gaminosi atributiką.

Aptariant profesijas paaiškėjo, jog dauguma vaikų užaugę norėtų būti gydytojais. Kadangi ši profesija labai sudomino vaikus, nutarėme tapti gydytojais. „Boružėlių“ grupės vaikai, pasigaminę su gydymo įstaiga susijusią atributiką ir tapę tikrais gydytojais, į svečius pasikvietė „Meškučių“ ir priešmokyklinės ugdymo grupės vaikus, kurie tapo „Boružėlių“ grupės pirminės sveikatos priežiūros centro pacientais. Taip pat visi turėjo galimybę pasiklausyti draugo širdies plakimo su tikru gydytojų medicininiu prietaisu – stetoskopu.

Vaikams buvo sudarytos sąlygos nevaržomai žaisti, kurti, komunikuoti vienas su kitu, dirbti komandoje (tartis, dalintis) ir plėtoti kūrybinius žaidimus. Visi kartu patyrėme daug džiugių emocijų. Nuotraukos Jūratės Trukšaninienės ir Daivos Ilevičienės

Ikimokyklinio ugdymo auklėtoja Daiva Ilevičienė

Kategorijos: 2019-2020.

Komentavimo galimybė išjungta.