ERASMUS+ projekto „Fit 4 Life“ partnerių susitikimas Lenkijoje

2019-2020 m. m.

Gruodžio 3-5 dienomis mūsų mokyklos mokiniai Emilija Ružina, Kajus Puikys, Dominykas Dušauskas, Mantė Raulinaitytė, anglų kalbos mokytoja Inga Dūdienė ir geografijos mokytoja Danguolė Svirskienė dalyvavo pirmame programos ERASMUS+ projekto „Fit 4 Life“ partnerių susitikime Lenkijoje.

Pirma viešnagės diena buvo labai intensyvi. Ryte kartu su partneriais iš Graikijos ir Portugalijos lankėmės miesto Rydultovai  merijoje. Meras Marcin Połomski pasveikino atvykusius, papasakojo apie mieste vykstančias sportines veiklas, šventes, sportininkų pasiekimus.

Po vizito merijoje aktyvios veiklos vyko Szkoła Podstawowa nr. 1 im. K. Miarki mokykloje. Pirmiausia vyko trumpa konferencija, kurios metu savo mokyklas bei šalis pristatė atvykusieji. Šeimininkų mokyklos direktoriaus pavaduotoja papasakojo apie Lenkijos švietimo sistemą, pakvietė susipažinti su mokykla.

Prasidėjo pamokos. Mokiniai treniravosi ir žaidė grindų riedulį kūno kultūros pamokoje, chemijos laboratorijoje atliko bandymus, dailės pamokoje mokėsi iš nesudėtingų figūrų nupiešti sveikos gyvensenos simbolius. Visi įgijo daug naujų patirčių, žinių, patobulino piešimo įgūdžius.

Vakare susitikome su žinomu šefu Remigiusz Rączka, kuris vedė edukacinę pamoką „Mėsainių gaminimas“.  Mokiniai tobulino savo socialinių įgūdžius, turėjo galimybę susipažinti su tradiciniais Lenkijos patiekalais, jų paragauti. Nuotraukos / Foto

Antra diena prabėgo gamtoje. Lankėmės Vyslos regioniniame parke, aplankėme žiemos sporto trasas. Smagu buvo važiuoti arklių traukiamais vežimais į kalnus, o ten laukė  pramoga – dešrelių kepimas ant laužo, karšta arbata.

Grįžę iš išvykos mokiniai bendravo su šeimomis, kuriose viešėjo: leido laiką aktyviai sportuodami, tobulino boulingo žaidimo įgūdžius, čiuožė ledo arenoje. Nuotraukos / Foto

Trečią dieną lankėmės Veličkos druskos kasyklose, susipažinome su legendomis, kasyklos istorija. Po to visi keliavome į Krokuvą, kur žavėjomės ant Vavelio kalvos esančia šventųjų Stanislovo ir Vaclovo katedra, aplankėme vieną iš dešimties pasaulyje gražiausių kalėdinių mugių, Krokuvos mugę. Nuotraukos / Foto

Susitikimas buvo pilnas gražių akimirkų, naujų patirčių, šilto bendravimo, bendradarbiavimo.

Mokytoja Inga Dūdienė

Kategorijos: 2019-2020.

Komentavimo galimybė išjungta.