„Tigro pusryčiai“

2019-2020 m. m.

Gruodžio 2 d. mūsų mokyklos pradinukai pasinaudojo Kultūros paso paslauga. Kauno valstybinio teatro aktoriai pristatė žaismingą dviejų dalių edukacinį spektaklį vaikams „Tigro pusryčiai“.

Pirmoji spektaklio dalis – lėlių vaidinimas pagal A. A. Milne kūrinio „Pūkuotynėje“ II skyrių, kuriame Tigras atėjo į girią pusryčiauti. Tigras teigė, kad mėgsta viską, bet ką tik siūlė – jam netiko, girios valgiai nepatiko… Negi Tigras liks be pusryčių? O gal vaikai padės aktoriams ir lėlėms išsiaiškinti, ką Tigrai valgo?

Antroji dalis – edukacija apie tinkamus pačių vaikų mitybos įpročius: pusryčius, pietus, vakarienę, užkandžius, gėrimus. Ką jie mėgsta, ko nemėgsta, ar skiriasi arbata mokykloje ir namuose, kuo užkandžiauja žiūrėdami filmukus, ką mamos skubėdamos gamina vakarienei, nuo ko skauda pilvukus. Kalbėta ir apie tai, kaip svarbu išsiaiškinti produktų sudėtį. 

Mokiniai buvo ne tik stebėtojai, bet ir aktyvūs spektaklio dalyviai. Visi pasitikrino žinias apie sveiką mitybą, o pažadėjo maitintis sveikiau.

Mokytoja Sigita Juknienė

Kategorijos: 2019-2020.

Komentavimo galimybė išjungta.