Kalėdiniai skaitiniai

2019-2020 m. m.

Žiemą vakarai ilgi, o saulės šviesa ir dieną menkai teprasiskverbia pro storus debesis. Tokiomis tamsiomis  dienomis norisi klausytis pasakų, istorijų, svajoti… ir laukti Kalėdų.

Gruodžio 2 d. jaukiai klasėje įsitaisiusiems antrokams pasaką sekė mokyklos direktorė Dijana Vazgienė. Vaikai su didžiausiu malonumu klausėsi S. Nėries „Senelės pasakos“.

Mokytoja susirinkusiems pasakojo apie Advento vainiką: kokia jo kilmė, ką jis simbolizuoja bei ką reiškia keturios žvakės.

Pamokos pabaigoje vaikai su mokyklos direktore ir klasės mokytoja įžiebė Kalėdų eglę ir vaišinosi Nykštuko Tuko lauktuvėmis – imbieriniais sausainiais ir aviečių arbata.

Trečiokai skaitė imbierinių sausainių gaminimo receptus. Savaitgalį su tėveliais ir močiutėmis kepė Kalėdomis kvepiančius skanėstus. O antrąją advento dieną klasėje eglutė pasipuošė dailiausiais naminiais sausainiais. Neužmiršome pasidalinti ir su draugais.

Visi susikaupę ir nurimę, pasiryžome laukti stebuklo… Pabandykime pajusti Advento ramybę savo širdyje. Jei ne keturias savaites, tai bent kelias sekundes… Ramių, šviesių artėjančių švenčių! Nuotraukos

Mokytojos Vilma Grigienė ir Sigita Juknienė

Kategorijos: 2019-2020.

Komentavimo galimybė išjungta.