Pažinimo džiaugsmas 2019

2018-2019 m. m.

Pasibaigus mokslo metams, dalis 1-4 klasių mokinių dalyvavo Vaikų vasaros poilsio ir užimtumo programoje „Pažinimo džiaugsmas 2019“. Tai birželio 10-14 dienomis vykusi vaikų dienos stovykla, kurioje vaikai  piešė, sportavo, šoko, dainavo, keliavo, diskutavo.

Programos tikslas – organizuoti turiningą vaikų vasaros poilsį ir užimtumą, formuoti vaikų socialinius bei bendravimo ir bendradarbiavimo įgūdžius, ugdyti ir skatinti mokinių saviraišką grupinėje veikloje; formuoti mokinių  nuostatas apie tinkamus laisvalaikio praleidimo būdus, ugdyti pasitikėjimą savimi ir bendravimo įgūdžius per komandines užduotis, ugdyti mokinių socialinius įgūdžius organizuojant užsiėmimus pagal mokinių psichines ir fizines galias.

Pirmoji stovyklos diena buvo pavadinta „Aktyvuolių stovyklėlė“. Visi dalyviai aktyviai dalyvavo sporto žaidynėse: kas kvadratą žaidė, kas estafetėse rungėsi, kas lanką suko, kas azartiškai lenktyniavo.

Antrą dieną stovyklos dalyviai mokėsi „Saugumo mokyklėlėje“, kur Jonavos rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnė Saulė Dirsienė mokė vaikus saugiai elgtis prie vandens telkinių, o autoklubo „Extreme drivers“ prezidentas Valdemaras Krajauskas pasakojo apie automobilių lenktynių subtilumus, aiškino apie saugų elgesį keliuose, pėsčiųjų pareigas bei surengė patį tikriausią slalomą, kurio dalyvius, už kojų miklumą ir reakcijos greitumą, apdovanojo tikrų lenktynininkų diplomais ir specialiais lipdukais.

Trečiąją stovyklos dieną, pavadintą „Nuotykių akademija“, vaikai vyko į nepamirštamą kelionę – Vievio seniūnijoje, Žalgirių kaime esantį tikrą indėnų miestelį, kuriame mokėsi šaudyti iš lankų, važinėjo triračiais bei paspirtukais, viešėjo indėnų palapinėje, dalyvavo tikrame indėniškame piknike ir žaidė smagiausius žaidimus. Taip pat susipažino, o daugelis ir susidraugavo, su haskių veislės šunimis, sužinojo apie jų išskirtinius bruožus, charakterio savybes.

Ketvirtą dieną stovyklos dalyviai tapo menininkais ir laiką leido „Menų studijoje“, kur piešė, atliko kūrybinius darbelius, o paskutinė stovyklos diena, pavadinta „Muzikos laboratorija“, visus stovyklos dalyvius pakvietė į karaokė vakarėlį ir kitas smagias veiklas. Stovyklautojai kasdien rytą pradėdavo šokiu-mankšta, o baigdavo – veiklų aptarimu ir dienos koliažo piešimu. Taip vaikai mokėsi reikšti emocijas, išsakyti savo lūkesčius, bendrauti be pykčio.

Stovyklos veiklų įvairovė kiekvienam leido pažinti savo vidinį pasaulį, išreikšti savo poreikius per meną, sportą, pažintinę veiklą. Stovyklautojai į vasarą iškeliavo kupini malonių įspūdžių ir pačių geriausių prisiminimų. Nuotraukos

Socialinė pedagogė Laura Baltrimavičienė

Kategorijos: 2018-2019.

Komentavimo galimybė išjungta.