„Augu su knyga“

2018-2019 m. m.

Balandžio 12 d. pirmoje klasėje vyko netradicinė skaitymo skatinimo pamoka „Augu su knyga“.

Šioje šventinėje pamokoje dalyvavo ne tik vaikai, bet ir mamos, močiutės, vyresnės sesės. Močiutės prisiminė savo jaunystę, tuos laikus, kada jų vaikai buvo dar maži, prisiminė pasakas, kurias sekdavo savo vaikams prieš miegą. Mama Giedrė su Elija sekė pasaką „Katinėlis ir gaidelis“.

Toliau vyko darbas grupėse, kurioms vadovavo mamos. Mokiniai kartu su mamomis ir močiutėmis turėjo perskaityti, išanalizuoti ir kūrybiškai pristatyti pasaką. Vyko intensyvus darbas. Tėvai skaitė tekstą, o perskaitę, drauge su vaikais jį aptarė, iliustravo ir sėkmingai pristatė savo bendraklasiams bei svečiams.

Bibliotekininkė Edita Gerulaitienė paskelbė stropiausias knygų skaitytojas, kuriomis tapo Elija Sauliūnaitė, Vytautė Šafronaitė, Ieva Macuganovaitė ir  Tilija Pleskytė.

Pamokos pabaigoje mokiniai naudodami „Minčių lietaus“ metodą ant spalvotų popieriaus lapelių užrašė savo mintis, kokią naudą jiems teikia skaitymas.

Esu nuoširdžiai dėkinga mokinių mamoms, močiutėms, sesėms už aktyvų dalyvavimą netradicinėje skaitymo skatinimo pamokoje „Augu su knyga“. Nuoširdžiai dėkoju visiems, kurie prisidėjo prie šios gražios šventės kūrimo.

Mielieji, skaitykime ir dalinkimės skaitymo džiaugsmu, nes knygas gera skaityti … Nuotraukos

Mokytoja Vilma Grigienė

Kategorijos: 2018-2019.

Komentavimo galimybė išjungta.