Užgavėnės Žeimiuose

2018-2019 m. m.

Kovo 5 d. žeimiečiai šventė Užgavėnes. Atšiaurus vėjas nenupūtė geros miestelėnų nuotaikos ir visi, išsiilgę pavasario, su dainomis bei šokiais varė žemą iš kiemo.

Tądien netrūko nei gardžiausių blynų, nei linksmybių: susirinkusieji šoko, dainavo, virvę traukė, maišų mūšyje dalyvavo, įspūdingiausias Užgavėnių kaukes demonstravo, o būrelis raganų, šluotomis apsiginklavusių, sumanė futbolą pažaisti.

Kad netrūktų geros nuotaikos, dalyviams koncertavo energingas ir smagus kolektyvas iš Surviliškio (Kėdainių r.) „Bobų radijas“. Tikrą pirtį dainomis užkūrė Bobos. Žinoma, tradiciškai Kanapinis nugalėjo Lašininį ir žiema iš kiemo buvo išvaryta. O kad jėgų nepristigtų, Jonavos rajono socialinių paslaugų centro darbuotojos visus vaišino gardžiais blynais. VO „Žeimių bendruomenė“ pirmininkienė Vida Stašionė pasirūpino, kad linksmo balagano dalyviai pilvus sušildytų skanutėle Užgavėnių šiupinine.

Už bendradarbiavimą dėkojame Jonavos rajono socialinių paslaugų centrui, Žeimių miestelio bibliotekai,  Žeimių paštui, VO „Žeimių bendruomenei“, Žeimių seniūnijai, o už finansinę paramą – ūkininkams Rasai ir Mariui Mockams, Gintarui Stašioniui. Nuotraukos

Renginių organizatorė Laura Baltrimavičienė

Kategorijos: 2018-2019.

Komentavimo galimybė išjungta.