Rajoninis projekto „Metų mokinys“ turas

2018-2019 m. m.

Mūsų mokykloje jau aštuntus metus vykdomas projektas „Metų mokinys“, kuriuo siekiama pastebėti gabius mokinius, skatinti juos pasitikėti savimi, dalytis žiniomis, įgyta patirtimi, įvertinti savo veiklą ir rezultatus. Projekte dalyvauja visi: nuo mokyklos duris besiruošiančių užverti dešimtokų iki kelionę po žinių šalį pradedančių pirmokų.

Dalis šio projekto – rajono Metų aštuntoko rinkimai, į kuriuos kviečiami mokiniai iš kitų rajono mokyklų.

Lapkričio 30 dieną šie rinkimai vyko septintą kartą. Šiemet į renginį susirinko atstovai iš 6 rajono mokyklų: Augustas Budnikas (Raimundo Samulevičiaus progimnazija), Simona Grinkaitė („Lietavos“ pagrindinė mokykla), Astijus Ivanovas (Justino Vareikio progimnazija), Aurėja Lėgėtavičiūtė (Žeimių mokykla-daugiafunkcis centras), Danielius Nikišičevas (Kulvos Abraomo Kulviečio mokykla), Miglė Skorobogatova (Bukonių mokykla-daugiafunkcis centras).

Svečius sveikino mokyklos direktorė Dijana Vazgienė ir trečiokė, Respublikinio moksleivių skaitovų konkurso laureatė – Gabija Musiejūtė (mokytoja Liuba Jonaitienė).

Konkurso dalyviai pasakojo apie savo pomėgius, dalyvavimą mokyklų gyvenime, jaunimo organizacijų veikloje, atsakingai vykdomą visuomeninę veiklą, sportinius pasiekimus. Kulvos Abraomo Kulviečio mokyklos prezidentas Danielius Nikišičevas ne tik parengė eiliuotą prisistatymą, bet ir visiems dalyviams skyrė savo eilėraštį apie draugystę.

Papasakoję apie save aštuntokai įsitraukė į žaidimą, kuriame laukė dešimtys klausimų iš įvairių mokomųjų dalykų, Lietuvos ir pasaulio aktualijų. Mokinių rankose mirgėjo balsavimo pultelių mygtukai, kuriuos spausdami jie patvirtindavo savo atsakymą.

Mokinius atlydėję mokytojai kartu su Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyr. specialiste Danute Rageliene stebėjo turo eigą, vertino mokinių atsakymus, skaičiavo taškus.

Po pirmojo etapo džiaugėmės Augusto Budniko sėkme, antrajame etape geriau sekėsi Aurėjai Lėgėtavičiūtei ir Danieliui Nikišičevui.

Trečias etapas, pasak aštuntokų, buvo sunkiausias, nepaisant netgi to, kad šalia buvo „geriausias draugas“ – kompiuteris. Dalyviai turėjo numatyti, į kuriuos klausimus atsakinės, greitai surasti ir atsirinkti reikalingą informaciją, ją panaudoti atlikdami užduotis. Šiame etape geriausiai sekėsi Simonai Grinkaitei, bet sėkmingas Augusto Budniko ir Aurėjos Lėgėtavičiūtės startas lėmė, kad į finalinę dvikovą pateko būtent šie mokiniai.

Ypač malonu, kad, puikiai pasirodžiusi finale bei surinkusi daugiausiai taškų per visą žaidimą, „Jonavos rajono 2018 Metų aštuntoke“ pripažinta mūsų mokyklos mokinė Aurėja Lėgėtavičiūtė. Nugalėtojai įteiktas renginio organizatorių sertifikatas, Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjo Vytauto Žebrausko padėka bei piniginis rėmėjų prizas.

Renginio dalyviai apdovanoti Žeimių mokyklos-daugiafunkcio centro padėkomis, dovanėlėmis, renginio partnerio, Jonavos rajono savivaldybės švietimo, kultūros ir sporto skyriaus, prizais.

Pertraukėlės metu visi buvo pakviesti prisiminti kelias kartas užauginusią knygą, kurios pasirodymo jubiliejų švęsime ateinančiais metais, ir atsakyti į keletą klausimų. Pagal Vytės Nemunėlio kūrinį „Meškiukas Rudnosiukas“ parengtoje viktorinoje nepralenkiamos buvo Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyr. specialistė Danutė Ragelienė ir Raimundo Samulevičiaus progimnazijos mokytoja Ala Jonušienė.

Visiems svečiams dėkojame už dalyvavimą, šypsenas ir puikią nuotaiką, už paramą dėkojame Švietimo, kultūros ir sporto skyriui, VšĮ „Bruneros“, ūkininkui Vaclovui Vazgiui, mokyklos aštuntokams. Nuotraukos Erikos Salinaitės

Bibliotekininkė Edita Gerulaitienė

Kategorijos: 2018-2019.

Komentavimo galimybė išjungta.