Šiaurės šalių literatūros savaitė 2018

2018-2019 m. m.

Lapkričio 12-16 dienomis mokyklos biblioteka prisijungė prie daugiau kaip 2000 Šiaurės šalių ir Baltijos regiono bibliotekų, dalyvaujančių Šiaurės šalių literatūros savaitėje, kurios tema šiemet – „Šiaurės herojai“.

Sutartu laiku pradinių klasių mokiniai rinkosi mokyklos bibliotekoje kartu su tūkstančiais vaikų pasiklausyti skaitomo teksto – švedų kūrėjų Eliaso ir Agnes Våhlundų knygos „Superherojų vadovas“.

Skaitėme, aptarėme, diskutavome, liūdnai pripažinome, kad knygoje aprašyta situacija pažįstama ne vienam…. Taip pat išmokome, kad geriau būti stipriai ir gerai, negu keršyti užgauliotojams, nes iš to vis tiek nieko gero nebus.

Bibliotekininkė Edita Gerulaitienė

Lapkričio 16 dieną 5 klasės mokiniai dalyvavo Žeimių miestelio bibliotekos organizuotame  Šiaurės šalių literatūros savaitės renginyje.

Mokiniai dalinosi mintimis apie švedų rašytojų Elias ir Agnes Vahlund knygą ,,Superherojų vadovas“, ypatingai sužavėjo spalvingos knygos iliustracijos ir niekada nenuleidžianti rankų superherojė Liza.

Pamokoje ,,Šiaurės šalių literatūra ir mes“ mokiniai prisiminė kitus žymius skandinavų rašytojus: Tuvę Janson bei Astridą Lindgren, dalinosi įspūdžiais apie perskaitytas šių rašytojų knygas, kūrė knygų herojų paveikslus. Nuotraukos

Mokytoja Rūta Juškienė

Kategorijos: 2018-2019.

Komentavimo galimybė išjungta.