Profesinės karjeros diena

2018-2019 m. m.

Spalio 26 d. mokykloje pamokos vyko kitaip, nei įprasta: į profesinės karjeros dieną  atvyko svečių  iš Kauno Karaliaus Mindaugo profesinio rengimo centro ir Jonavos politechnikos mokyklos, 5-10 klasių mokiniai dalyvavo pamokose-praktikumuose, kuriose turėjo galimybę iš arčiau pažinti kirpėjo bei automobilių mechaniko specialybes.

Kauno Karaliaus Mindaugo profesinio rengimo centro kirpėjo specialybės mokytoja Rūta Lankelytė pasakojo apie mokykloje mokomas profesijas, darbo perspektyvas, supažindino su stojimo sąlygomis, o III kurso kirpimo skyriaus mokinės Odeta Slivinskaitė, Beata Globytė ir Sonata Šidlauskytė demonstravo praktinius gebėjimus: darė šukuosenas, manikiūrą. Atsirado daug norinčių pasidailinti ne tik merginų, bet ir vaikinų.

Jonavos politechnikos mokyklos kirpėjo specialybės mokytoja Rasa Serapinienė pasakojo apie kirpėjo darbo specifiką, o specialybės mokytojas Tadas Musiejus pristatė automobilių mechaniko profesiją. Mokykloje vyko didelio susidomėjimo sulaukusios demonstracijos: dužo automobilių stiklai, sprogo apsauginės oro pagalvės, todėl mokiniai galėjo iš arti pažinti automobilių mechaniko specialybės darbo specifiką bei įvertinti šių specialistų svarbą. Jonavos politechnikos mokyklos socialinė pedagogė Jurgita Zrelskytė Lukaševičienė pristatė mokiniams mokymo programas bei stojimo į mokyklą sąlygas, 9-10 klasių mokinius pakvietė dalyvauti Jonavos politechnikos mokykloje vyksiančiose karjeros dienose ir išsamiau sužinoti apie mokykloje dėstomas disciplinas.

5-7 klasių mokiniai atliko kūrybinius darbus: gamino ir pristatė plakatus „Ateities profesijos“. Mokiniai mano, kad ateities profesijos neatsiejamos nuo technologijų.

9-10 klasių mokiniai dalyvavo Lietuvoje pirmą kartą pradedamoje socialinėje akcijoje „MISIJA: NULIS“, kurią organizuoja Aplinkos ministerija, o projektas finansuojamas ES paramos lėšomis. Projekto lektorė Austė Juozapaitytė pasakojo mokiniams apie gamtos išsaugojimo svarbą bei galimybes.

Aktyviai ir prasmingai organizuota profesinės karjeros diena mokiniams paliko neišdildomą įspūdį. Nuotraukos Erikos Salinaitės

Socialinė pedagogė Laura Baltrimavičienė

Kategorijos: 2018-2019.

Komentavimo galimybė išjungta.