Ekskursija „Valstybingumo paminklai Žeimiuose“, skirta Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečiui

2018-2019 m. m.

Spalio 9 d. Jonavos rajono bendrojo lavinimo mokyklų 8-10 klasių mokinių ekskursijoje „Valstybingumo paminklai Žeimiuose“, skirtoje Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečiui, dalyvavo Žeimių mokyklos-daugiafunkcio centro ir Upninkų pagrindinės mokyklos mokiniai.

Jau antri metai upninkiečiai atvyksta į ekskursiją Žeimiuose. Šiemet atvyko 7-10 klasių mokinių grupė, lydima mokytojų Margaritos Danilevičienės ir Loretos Grušauskienės. Ne tik mes buvome pasiruošę priimti svečius, bet ir oras buvo labai palankus ekskursijai.

Ekskursijoje buvo siekiama skatinti mokinius domėtis savo gyvenamosios vietovės istorija, ugdyti mokinių pilietiškumą, tobulinti bendravimo ir bendradarbiavimo įgūdžius, įprasminant Lietuvos valstybės atkūrimo 100-metį, pristatyti Žeimių mokyklos ir miestelio istorijos ir kultūros paveldą.

Mokiniai aplankė Žeimių mokyklos istorijos muziejų ir etnografijos seklyčią, kur ieškojo pažįstamų veidų ir daiktų, žavėjosi Žeimių Švč. Mergelės Marijos Gimimo bažnyčios architektūra, aplankė K. Bogdano memorialinį muziejų Žeimių seniūnijoje, Sukilėlių koplyčią, Žeimių piliakalnį, atidavė pagarbą Žeimių krašto savanoriams prie naujai pastatyto paminklo, apie kurį trumpai papasakojo Austėja Narkevičiūtė.

Ryškiausią įspūdį mokiniams padarė Žeimių dvaro rūmai, nors vadovas Dominykas Noreika turėjo skubiai išvykti, tačiau pasitikėjo mumis, paliko mums aiškias instrukcijas ir leido savarankiškai pasivaikščioti po Žeimių dvaro rūmus.

Ekskursijos įspūdžius nuotraukose užfiksavo Deimantė Penkauskaitė.

Dėkoju už pagalbą ir už bendradarbiavimą Žeimių klebonui kun. Raimundui Kazaičiui, Žeimių dvaro sodybos vadovui Dominykui Noreikai, Žeimių seniūnijai.

Mokytoja Valentina Zujevaitė

Kategorijos: 2018-2019.

Komentavimo galimybė išjungta.