„Baltų šalių literatūros savaitė“ 2018

2017-2018 m. m.

Šių metų „Baltų šalių literatūros savaitė“ mokykloje prasidėjo kovo 26 d. pamoka 1-4 klasių mokiniams „Sveiki, broliukai!“. Susipažinome su Latvijos simboliais, skaitėme legendas apie Latvijos vėliavą, Rygos miesto įkūrimą ir Dauguvos atsiradimą. Mokėmės latviškų žodžių. Kiekviena klasė išsinešė namų darbus, kuriuos turėjo atlikti iki penktadienio.

Savaitės metu vyko įvairių veiklų visų klasių mokiniams. Lietuvių kalbos mokytoja Rūta Juškienė 9-10 klasėse vedė literatūros pamoką „Ar lengva būti jaunam“, kurioje su mokiniais aptarė latvių rašytojo Mario Rungulio kūrybą, skaitė ir nagrinėjo knygos „Širdelių salos“ ištraukas.

Direktorė Dijana Vazgienė su 7 klasės mokiniais skaitė ir nagrinėjo Mairos Dobele knygos „Neteisingo gyvenimo mokykla“ ištraukas. Knygos veikėjos, septintokės Mėtos, pasaulis mokiniams pasirodė labai artimas, bėdos ir džiaugsmai – pažįstami. Mokiniai noriai dalijosi mintimis apie skaitomą knygą, diskutavo apie paaugliams būdingus interesus.

8 klasės mokiniai su geografijos mokytoja Danguole Svirskiene parengė ir pristatė projektą-stendinį pranešimą „Latvijos Respublika“, 6 klasės mokiniai su mokytoja Edita Gerulaitiene „Imagine Logo“ programa programavo baltų valstybių vėliavas.

Latvių autorės Ilze Sausina knyga „Rankų darbo gėlytės“ įkvėpė mus pasigaminti papuošalų. 1-4 klasių mokiniai dirbo su mokytoja Danguole Steponavičiene, 8 kl. – su mokytoja Asta Vancevičiene. Džiaugėmės dirbdami, puošdamiesi, džiaugsis ir mamos, gavę gėlytes dovanų.

Kovo 30 d. į mokyklos biblioteką sugužėjo 1-4 klasių mokiniai pristatyti savo namų darbų. Mokinukai turėjo perskaityti mėgiamiausią latvių pasaką „Katinėlio malūnas“ ir pasakas, kurios yra ant latviškų euro monetų. Visi ne tik kruopščiai perskaitė tekstus, bet ir nupiešė piešinių, sukūrė darbelių, parengė inscenizacijų. Su didžiausiu malonumu vieni kitiems skaitė, sekė, pasakojo ir vaidino įžymiąsias kaimynų pasakas! Nuotraukos

Bibliotekininkė Edita Gerulaitienė

Kategorijos: 2017-2018.

Komentavimo galimybė išjungta.