Žiema, bėk iš kiemo!

2017-2018 m. m.

Žeimių mokykla-daugiafunkcis centras, tęsdamas ilgametes tradicijas, vasario 13 dieną visus žeimiečius bei miestelio svečius pakvietė į triukšmingą Užgavėnių balaganą.

Kiek įdomių dalykų tądien buvo galima Žeimiuose pamatyti! Net du kartus Kanapinio komanda pralaimėjo Lašininio komandai traukdama virvę, mokyklos direktorė tapo blynų kepėja, o VO „Žeimių bendruomenė“ pirmininkas tapo pirmininke. Lietuvos žydas mokė „Gransverą“ šokti, o kad Morei nebūtų vieniša Užgavėnių lauže degti, kartu sudegintas buvo ir jos sužadėtinis Gavėnas. Visas miestelis blynais ir pyragais kvepėjo, muzikantų polkos skambėjo.

Nebuvo pamiršta ir Lietuvai svarbi data – valstybės atkūrimo šimtmetis. Ta proga Žeimius aplankė Jonavos kūno kultūros ir sporto centro (JKKSC) direktorės pavaduotojas Laurynas Gailius su delegacija. Svečiai, vykdydami projektą „Lietuva Jonavoje“, miestelio bendruomenei įteikė simbolinę vėliavą, kuri garbingai papuošė Žeimių seniūnijos pastatą, ir dalį simbolinės dėlionės. Tokios dėlionės dalių gavo ir kitos seniūnijos: Bukonių, Ruklos, Upninkų, Šveicarijos. Vasario 16 d. visos dėlionės dalys bus grąžintos į Jonavos sporto arenoje vyksiantį šimtmečio koncertą, kur bus sudėtas Lietuvos paveikslas.

Žeimietis Artūras Narkevičius taip pat padovanojo šaliai simbolinę dovaną – ilgiausią riešutų gliaudyklę. Seniūnas įmantrų aparatą išmatavo, ir šis rekordas, beje, pirmasis Žeimiuose, gali būti užfiksuotas Gineso rekordų knygoje. Šventės dalyviai taip pat galėjo stebėti ir menininko kaukių parodą.

Už skanius blynus bei pyragus dėkojame balsingoms Žeimių moterims ir Jonavos socialinių paslaugų centro darbuotojoms, už gardžią kiaušinienę – bendruomenės pirmininkui Gintarui su žmona Vida, Žeimių ūkininkams Ritai ir Albinui – už kvepiančius naminius sūrius, muzikantams Jonui ir Romui – už smagias polkutes. Ačiū Žeimių bendruomenės moterims už spalvingą Morės ir Gavėno porą. Nuotraukos

Renginių organizatorė Laura Baltrimavičienė

Kategorijos: 2017-2018.

Komentavimo galimybė išjungta.