Visuotinė pilietinė iniciatyva „Atmintis gyva, nes liudija“

2017-2018 m. m.

Sausio 12 dieną 8.00 val. dešimčiai minučių mokyklos languose uždegėme atminimo žvakes, prisimindami 1991 m. sausio 13-ąją, kuomet Lietuvos piliečiai, siekdami laisvės ir nepriklausomybės, atsilaikė prieš karinę agresiją bei bandymą įvykdyti perversmą ir apgynė atkurtos Lietuvos valstybės nepriklausomybę.

Aštuntokai per istorijos pamoką pasidalijo mintimis apie savo jausmus.

Roberta Mikalauskaitė: „Uždegusi žvakutes, aš supratau, koks svarbus yra gyvenimas, prisiminiau tuos žmones, kurie žuvo dėl mūsų. Jie buvo labai jauni, visas gyvenimas prieš akis, bet jiems buvo svarbu apginti mus visus ir mums brangią tėvynę“. 

Miglė Boreišytė: „Uždegiau žvakutę už tuos žmones, kurie paaukojo savo brangiausią turtą – gyvybę, dėl mūsų laisvos Lietuvos“.

Laurynas Velykis: „Man liūdna, gedėjau tų, kurie žuvo“. 

Milena Matelionytė: „ Aš jaučiau ramybę, nors mes netekom gerų žmonių, jie turėjo mirti, kad Lietuva būtų laisva“. 

 Akvilė Rokaitė: „Aš jaučiu pagarbą tiems, kurie kovojo už laisvę“.

Gabija Mickevičiūtė: „Kai visuose languose švietė žvakės, jaučiausi taip, lyg tie žuvę žmonės būtų su mumis. Be galo skaudu ir liūdna, dėl to, ką jiems teko išgyventi. Pagarba tiems nuostabiems žmonėms“. 

Ši pilietinė iniciatyva skirta Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečiui, renginį organizavo Socialinių mokslų, menų ir dorinio ugdymo mokytojų metodinė grupė. Nuotraukos Dino Imbraso ir Rūtos Juškienės

Mokytoja Valentina Zujevaitė

Kategorijos: 2017-2018.

Komentavimo galimybė išjungta.