Antikorupcijos diena 2017

2017-2018 m. m.

Gruodžio 9 d. pasaulyje minima Tarptautinė antikorupcijos diena, tad gruodžio 4-8 dienomis 5-10 klasių mokiniams į istorijos, pilietiškumo pagrindų ir dorinio ugdymo pamokas integruotos antikorupcinio švietimo temos.

Etikos pamokų metu mokytojas Egidijus Živaitis pravedė mokiniams pokalbį-diskusiją apie korupciją ir jos daromą žalą. Tikybos mokytoja Dalia Vitkauskienė, siekdama atkreipti dėmesį į šį neigiamą socialinį reiškinį, kartu su 6 klasės mokiniais darė plakatėlius bei diskutavo apie korupcijos ištakas ir formas.

Istorijos mokytoja Valentina  Zujevaitė parengė pristatymą 8 klasės mokiniams „Gruodžio 9-oji – Tarptautinė antikorupcijos diena“. Pristatymo tikslas – nustatyti bei įvertinti korupcijos požymius ir žalą visuomenei. 10 klasės mokiniai parengė plakatus antikorupcine tematika ir išleido stendinį pranešimą.

Specialioji pedagogė Inga Žukienė kartu su mokiniais gamino logotipus korupcijos tema, parengė trumpą informacinį pranešimą apie korupcijos reikšmę, kilmę, stebėjo ir aptarė antikorupcinius filmukus, kuriuose pateiktos penkios gyvenimiškos istorijos iš skirtingų-aplinkosaugos, medicinos, švietimo ir žemėtvarkos sričių. Filmukus galima pamatyti socialiniuose tinkluose FacebookYouTube.  Nuotraukos Ingos Žukienės ir Brigitos Macuganovaitės

Specialioji pedagogė Inga Žukienė

Kategorijos: 2017-2018.

Komentavimo galimybė išjungta.