„Advento vainikų pynimas“

2017-2018 m. m.

Lapkričio 24 dieną į integruotą etninės kultūros-dailės pamoką „Advento vainikų pynimas“ Žeimių mokyklos-daugiafunkcio centro pradinių klasių mokiniai ėjo nešini žolynais, šienu bei įvairiomis dekoracijomis, skirtomis adventinių vainikų gamybai.

Pradinių klasių bei etninės kultūros mokytoja Vilma Grigienė teigė, jog Adventinis vainikas tai – neatsiejama kalėdinio laikotarpio puošmena. Na, o pirmą kartą jis buvo uždegtas XIX a. Hamburgo uostamiestyje.

Pristačiusi Advento vainiko atsiradimo istoriją, vyresnioji pradinių klasių bei etninės kultūros mokytoja supažindino pradinių klasių mokinukus su dviem vainikų tipais, kurie gali būti kabinami lauke ant durų ir dedami ant stalo. Mokytoja kalbėjo, jog advento vainiką galima komponuoti iš pačių įvairiausių medžiagų, pavyzdžiui,  šieno, šiaudų, beržo šakų, samanų, eglišakių, pušies, kenio, bukmedžio ar kadagio šakelių. Dekoruoti vainikus galima pasitelkiant tekstile, džiovintais ir iš gamtos paimtais turtais. Tai – gilės, riešutai, uogos, vaisiai, kaštonai, kankorėžiai, taip pat cinamono lazdelės, kalėdiniai žaisliukai.

Pamokos pabaigoje pradinukai kartu su savo mokytojomis Sigita Jukniene, Regina Jonaitiene bei Vilma Grigiene nusipynę Advento vainikus jais papuošė savo klases taip pažymėdami Advento pradžią. Nuotraukos

Mokytoja Vilma Grigienė

Kategorijos: 2017-2018.

Komentavimo galimybė išjungta.