Rudens palydos ir pyragų konkursas

2017-2018 m. m.

Lapkričio 19 d. Žeimių mokykloje-daugiafunkciame centre vyko popietė „Paskutiniai rudens akordai ir skaniausio pyrago konkursas“. Tai šventė, kurioje netrūko linksmybių ir geros nuotaikos, susirinkusiųjų juokas ir pokalbiai  skambėjo dar neprasidėjus šventei.

Jaukią sekmadienio popietę į aktų salę sugūžėjo žeimiečiai su savo gamintais pyragais. Pyragų būta įvairių – su išskirtiniais papuošimais, saldžiu šokoladu, šviežiu obuolių įdaru ir cinamonu bei kitų kulinarinių šedevrų.

Renginys prasidėjo smagiu animaciniu filmuku apie linksmą pyrago gaminimą. Po filmuko į aktų salės sceną žengė Žeimių mokyklos mokinės ir padeklamavo susirinkusiems eiliuotą kūrinį „Kepėjo kepurė balta“.

Tuomet pasveikinimo žodį tarė Žeimių mokyklos – daugiafunkcio centro direktorė Dijana Vazgienė, renginių organizatorė Rūta Jančytė bei meno vadovė Ligita Budrikienė. Direktorė pasveikino visus žeimiečius, atvykusius į šventę ir palinkėjo jaukaus bei smagaus vakaro.

Renginio metu buvo sudaryta komisija, kuri su malonumu degustavo kiekvieną pyragą, taip įvertindami, kokį titulą priskirti kepėjams. Komisiją sudarė renginio dalyvės – savanorės Irma Gutauskienė ir Giedrė Sauliūnienė. Žeimių miestelio bendruomenės pirmininkas Gintaras Stašionis mielai sutiko užimti garbingą – komisijos pirmininko vietą. Komisija įvertino kiekvieną atnešusį savo gamybos pyragą ir skyrė jiems nominacijas. Savo ruožtu jie išrinko didžiausią, skaniausią, saldžiausią, šventiškiausią, mažiausią, puošniausią, gražiausią, sveikuoliškiausią, kvapniausią ir įspūdingiausią pyragą. Kai kuriems pyragams buvo skirtos tokios pačios nominacijos, kadangi buvo sunku išsirinkti, kuris pyragas atrodo gražesnis, o kuris savo saldumu ir skoniu neprilygsta sekantiems.

Kol komisija degustavo pyragus, Žeimių kapela linksmino susirinkusią publiką dainomis bei šokiais, prie kurių prisijungti nepabūgo ir šventės svečiai. Kiek vėliau renginį papuošė dar dvi smagios dainos, kurias atliko popchorai „Muzikos vaikai“ ir „Boružėlės“.

Viso renginio metu veikė edukacinis kampelis su socialinių paslaugų dienos centro Žeimiuose darbuotojomis Vita Bukauskiene, Violeta Raišiene, Dana Stepšiene, Žeimių bibliotekininke Asta Chlastauskaite bei dailininke Neringa Dambrauskiene. Socialinių paslaugų dienos centro Žeimiuose darbuotojos, kartu su renginio dalyviais piešė bendrą pyragą, tuo tarpu bibliotekininkė Asta, buvo paruošusi įdomių kryžiažodžių bei siūlė pavartyti receptų knygas, kur gausu „skanių“ patarimų. Labai džiaugiamės, kad šventėje dalyvavo dailininkė Neringa Dambrauskienė, kuri nepasididžiavo pasidalinti savo meniniais kūrybiniais sugebėjimais su į šventę atvykusiais žeimiečiais – kartu jie tapė paveikslą, nestokodami spalvų ir fantazijos.

Renginio pabaigoje bendruomenės pirmininkas kartu su renginių organizatore bei meno vadove, įteikė padėkas bei prizus, visiems skaniausio pyrago konkurso dalyviams, kurių buvo net dvylika: Jūratė Trukšaninienė, Ilma Šafronienė, Kaimilė, Gabija ir Gertrūda, Daiva Ilevičienė, Erika ir Ramunė Salinaitės, Raminta Dušauskienė, Emilija Ružina, Vaclovas Vazgys, Rita Sadauskienė, Liucija Dubra, Alina Imbrasienė, Elena Kiškienė. Dainingą „ačiū“ tarė Žeimių kapela, išlydėdama šventės svečius linksma muzika. Nuotraukos

Renginių organizatorė Rūta Jančytė

Kategorijos: 2017-2018.

Komentavimo galimybė išjungta.