Stovykla „Pažinimo džiaugsmas“

2016-2017 m. m.

Žeimių mokykloje – daugiafunkciame centre birželio 1-7 dienomis veikė dieninė vaikų vasaros poilsio stovykla 1-4 klasių mokiniams „Pažinimo džiaugsmas“. Pradinukai kasdien rinkosi mokyklos valgykloje, kur jų laukė skanūs pusryčiai ir kasdien vis kiti mokytojai, suplanavę įdomias, patrauklias veiklas.

Birželio 1 d. buvo sporto diena „Sportuok ir būsi sveikas“. Bendradarbiavimo, komandos formavimo, savęs pažinimo, geros nuotaikos ir bendruomeniškumo, fizinio lavinimo ir orientacinių įgūdžių mokiniai įgijo judriųjų žaidimų, „Gyvųjų paveikslų“ ir bendrų rytinių mankštų metu.

Skatinant saviraišką ir ieškant naujų bei įdomių laisvalaikio veiklų vaikai dalyvavo pažintinėje pamokoje „Įdomioji chemija”, kurią vedė VDU AJMD „Modusas” studentai. Vaikai turėjo galimybę pažinti kitokias popamokines veiklas, kurios ugdo vaikų pažintinius ir socialinius interesus bei įgūdžius.

Birželio 2 d. buvo ekskursijų diena. Vaikai vyko  į Jonavos krašto muziejų, susipažino su kultūriniu paveldu, istorijos laiko ženklais Taip pat dalyvavo pažintinėje išvykoje į S. Samulevičienės sodybą. Ten vaikams vyko edukacinė veikla „Pasidaryk šlamutį pats“.

Birželio 5 d. – terapijos diena.  Pasitikėjimo savimi, saviraiškos, savęs pažinimo įgūdžiai buvo ugdomi per ebru meno bei dailės terapijos užsiėmimus, kurių metu mokiniai galėjo išreikšti savo jausmus ir mintis pasitelkdami tapybos ant vandens džiaugsmą.

Po pietų vyko pamoka „Stebuklai virtuvėje“ – ekologiško deserto gamyba. Vaikai įnirtingai diskutavo apie naudingas ir nenaudingas maisto medžiagas, buvo pravesta etiketo pamokėlė.

Birželio 6 d. – teatro ir muzikos diena „Teatro karštinė”.  Sprendžiant mokykloje patyčių tarp vaikų problemas, pastebima tendencija, kad vaikams trūksta žinių apie tai, kaip tinkamai spręsti konfliktus, todėl šie įgūdžiai buvo ugdomi pasitelkiant teatrą, muziką ir pasakas. Vaikai kartu su meno vadovėmis kūrė spektaklį „Panelė Elė“, inscenizavo dainas ir pasakas.

Birželio 7 d.  vaikai vyko į Kauną žiūrėti  filmo ir atsisveikino su stovykla. Kaune laukė ne tik filmas, bet ir kino salėms įprastos vaišės – gaivieji gėrimai bei kibirėliai spragėsių.  Po filmo grįžus į mokyklą, stovyklautojai džiaugėsi direktorės įteiktomis dovanomis ir stovyklos dalyvio diplomais.

Ne visada švietė saulutė, bet kiek daug nuotykių ir atradimų, kiek juoko ir žaidimų, kiek naujų žmonių ir žinių!  Apibendrinus veiklą, galima teigti, kad užsibrėžti tikslai ir uždaviniai buvo įgyvendinti. Vaikai puikiai praleido laiką, dalyvaudami kruopščiai jiems parengtos programos veiklose, visų užsiėmimų metu vaikai įgijo naujų įgūdžių.

Stovykla – puiki galimybė geriau pažinti vieniems kitus neformalioje aplinkoje, kartu atrasti, mokytis vieniems iš kitų, išsiaiškinti ir puikiai leisti laiką.

Linkime vaikams gražios, saugios likusios vasaros ir dėkojame mokytojoms Jūratei Smailienei, Sigitai Juknienei, Žvilei Jefimenkei, Neringai Kušeliauskienei, Astai Grigaliūnienei, sporto organizatoriui Aleksandrui Janovskiui, meno vadovėms Ligitai Budrikienei ir Anicetai Stanaitienei, mokyklos direktorei Dijanai Vazgienei.

Socialinė pedagogė Erika Kutkienė

Kategorijos: 2016-2017.

Komentavimo galimybė išjungta.