„Mažasis Baltijos kruizas“

2016-2017 m. m.

Birželio  2-4 dienomis 45 žmonių grupė – mokiniai, mokinių tėvai ir mokytojai vyko į kelionę „Mažasis Baltijos kruizas“.

Visų pirma atvykome į Latviją, kino miestelį Cinevillą, stebėjome, kaip po atviru dangumi yra kuriamas kinas. Ekskursinės programos metu apžiūrėjome vietinius objektus: bažnyčią, istorinius tiltus, turgaus aikštę, akmenimis grįstas gatves, Dauguvos krantinę su laivais, tramvajų, karinės technikos ir kitus rekvizitus, leidžiančius pažvelgti į kino kūrimo užkulisius.

Paskui apsilankėme Latvijos širdyje – Rygoje. Mūsų laukė pažintis su senamiesčiu, prie Dauguvos prigludusia Rygos pilimi, senosiomis Rygos gatvelėmis, kurių kiekviena savita ir ypatinga, Rygos katedra, šimtmečius menančia seniausia Rygos Rotušės aikšte su Rotušės rūmais bei Juodagalvių pirklių gildija, gynybinės miesto sienos likučiais, Parako bokštu. Vakare išplaukėme iš Rygos į Stokholmą kruiziniu laivu.

Ryte atplaukėme į Stokholmą. Dalyvavome apžvalginėje ekskursijoje po Švedijos sostinę. Apsilankėme Rotušėje, kurioje kasmet vyksta Nobelio premijos laureatų banketai, Sergels Torg – šiuolaikinių pastatų rajone, kurio puošmena – Kultūros namai; elegantiškoje Karalienės gatvėje. Didelį įspūdį paliko Karalių rūmai, Didžioji katedra – vieta, kur buvo karūnuojami šalies valdovai, Riterių bažnyčia – viena iš geriausiai Šiaurės Europoje išlikusių pranciškonų bažnyčių, kurioje nuo XIII a. laidojami šalies monarchai. Taip pat apsilankėme Vazos muziejuje, kur eksponuojamas vienintelis pasaulyje išlikęs XVII amžiaus karinis laivas – Vaza, kuris priklausė Švedijos karališkojo karo laivynui. Vakare išplaukėme iš Stokholmo į Rygą kruiziniu laivu.

Birželio 4 d. ryte atplaukėme į Rygą. Vykome į Gaujos nacionalinį parką. Aplankėme Siguldos miestelį, viduramžių pilis, Gutmano ir Mažąją olas. Neišdildomą įspūdį paliko šalia upės, ant kalvos,  stovinti Turaidos viduramžių pilis – tvirtovė.  Nuotraukos Editos Šnelienės ir Rūtos Juškienės

Mokytoja Rūta Juškienė

 

Kategorijos: 2016-2017.

Komentavimo galimybė išjungta.