Projektas „Raidės ir skaičiai – mano draugai“

2016-2017 m. m.

Visus mokslo metus vykdytas „Boružėlių“, „Meškučių“ ir priešmokyklinio ugdymo  grupių projektas „Raidės ir skaičiai – mano draugai“ baigėsi. Gegužės 19 d. vyko baigiamasis renginys, kurio metu vaikus ir tėvelius aplankė Zuikis Puikis, panoręs išmokti skaityti ir skaičiuoti.

Projekto metu vaikus supažindinome su raidėmis ir skaičiais, pasitelkiant komunikavimo, pažinimo, socialinę, sveikatos, meninę kompetencijas: žaidėme žaidimus, padedančius „pamilti“ raides ir skaičius, su skaičiukais ir raidelėmis susipažinome piešdami, lipdydami, konstruodami, dainuodami daineles.

Kartu su Žeimių miestelio bibliotekininke Asta Chlastauskaite paminėjome lietuvių kalbos dienas: vaikai iš raidelių dėliojo žodelius, rašė savo vardus, spalvino raideles, klausėsi skaitomų pasakų.

Vaikai pademonstravo ir kūrybinius gebėjimus: kūrė eilėraštukus, iliustravo, pedagogė eilėraštukus užrašė ir išleido knygelę.

Dažnai lankėmės bibliotekoje. Bibliotekininkė Edita Gerulaitienė supažindino su biblioteka, pasekė pasakų. Taip pat dalyvavome bibliotekininkės E. Gerulaitienės organizuotoje „Skaitymo vonioje  dienoje“.

Dalyvavome ir Jonavos viešosios bibliotekos organizuojamoje fotografijų akcijoje „Vaikai neužauga be knygų“, skirtoje Tarptautinei vaikų knygos dienai paminėti.

Į projektą įsitraukė ir tėveliai: vaikučiai kartu su tėveliais namuose gamino po vardo raidelę.

Zuikis Puikis dėkojo tėveliams, kurie padėjo vaikučiams pažinti raideles ir skaičiukus, paprašė tėvelių padėti vaikams ir toliau keliauti po skaičių ir raidžių pasaulį ir įteikė tėveliams lankstinukus „Kaip sudominti vaikus skaitymu“.

Tėveliai, aktyviai dalyvavę projekte, buvo apdovanoto padėkomis. Nuotraukos

Priešmokyklinio ugdymo pedagogė Danguolė Steponavičienė, ikimokyklinio ugdymo auklėtojos Dalia Silevičienė, Daiva Ilevičienė, Alina Imbrasienė

Kategorijos: 2016-2017.

Komentavimo galimybė išjungta.