Žygis „Žeimių mokyklai – 422“

2016-2017 m. m.

2017 metais sukanka 422 metai, kai buvo įsteigta Žeimių mokykla. Tai seniausia mokykla Jonavos rajone.

Kasmet mokyklos bendruomenė įvairiais renginiais pamini įstaigos gimtadienį, kraštotyros būrelio nariai (vadovė Valentina Zujevaitė) išleidžia stendinį pranešimą apie mokyklos istoriją, klasių vadovai organizuoja klasės valandas „Žeimių mokyklos istorijos puslapiai“.

Šiais metais gimtadienio  šventę organizavome  kartu su Jonavos visuomenės sveikatos biuru bei Jonavos šaulių 211 kuopos jaunaisiais šauliais. Pasirinkome netradicinę formą – 15 km žygį po Žeimių apylinkes. Tai buvo tikras iššūkis, nes pirmą kartą visi kartu įveikėme tokį atstumą.

Balandžio 25 d. rytą apie šešiasdešimt 5-10 klasių mokinių kartu su mokytojais Inga Dūdiene, Ramute Dailidiene, Asta Grigaliūniene, Rūta Juškiene, Inga Žukiene, Giedriumi Miežansku, Erika Kutkiene ir šių eilučių autore rikiavosi mokyklos kieme. Buvome liudininkai iškilmingos  ceremonijos, kai Jonavos šaulių 211 kuopos vadas Vydas Verbilis atsisveikino su kuopa ir vėliava buvo perduota naujajam vadui Linui Remeikiui.

Egidijus Živaitis supažindino su žygio maršrutu, o Jonavos visuomenės sveikatos stiprinimo specialistė  Irena Pratkelienė visiems išdalino buteliukus su vandeniu, žygio kontrolės korteles ir palinkėjo gero žygio.

Gerai nusiteikę, vadovaujami jaunųjų šaulių, daugiau kaip per 3 valandas sėkmingai įveikėme 15 km maršrutą.

Po žygio visuomenės sveikatos biuro rūpesčiu kiekvienas žygio dalyvis gavo po medalį ir diplomą, mokyklos valgykloje visų laukė karšti pietūs, mokyklos bendruomenei padovanotas Lietuvą, jos gamtos ir kultūros vertybes pažinti skatinantis leidinys – „LIETUVA. Kelių atlasas“. Dešimtokai Reda, Deividas ir Paulius dalijosi įspūdžiais, linkėjo, kad panašus renginys taptų tradiciniu. Jiems pritarė dauguma žygyje dalyvavusių mokinių.

Žeimių mokyklos bendruomenė už nuoširdų bendradarbiavimą dėkoja Jonavos visuomenės sveikatos biuro direktorei Inai Osauskienei, specialistei Irena Pratkelienei, Jonavos šaulių 211 kuopos jauniesiems šauliams ir jų vadovams Egidijui Živaičiui ir Vydui Verbiliui, kraštotyrininkui Artūrui Narkevičiui. Aš, kaip mokyklos vadovė, dėkoju ir mokyklos mokiniams, mokytojams, tėvams, kurie palaikė žygio idėją bei sėkmingai ją įgyvendino. Nuotraukos

Direktorė Dijana Vazgienė

Apie žygį Jonavos šaulių 211 kuopos Facebook paskyroje

Apie žygį Jonavos visuomenės sveikatos biuro Facebook paskyroje


 

Kategorijos: 2016-2017.

Komentavimo galimybė išjungta.