Vanduo ir knyga – didžiausios pasaulio brangenybės

2016-2017 m. m.

Aktorius Giedrius Savickas viename interviu paklaustas, kur mėgsta skaityti, atsakė, kad „geriausios vietos skaityti yra vonia ir traukinys, o puikiausiai būtų – vonia traukinyje“.

Skaityti vonioje mėgsta dažnas, štai amerikiečiai turi net Nacionalinę skaitymo vonioje dieną. Švenčia ją vasario 9-ąją jau keletą metų, o kai kuriuose šaltiniuose skaitymo vonioje dienai jau suteikiamas ir tarptautinės dienos statusas.

Vasario 9 d. bibliotekininkė Edita Gerulaitienė ir anglų kalbos mokytoja Inga Dūdienė kartu su „Metraštininkų“ bei „Samariečių“ būrelių vaikais taip pat kvietė skaityti… vonioje…

Tądien užsukę į mokyklos biblioteką vietoje įprastų „rimtų“ baldų netikėtai rado milžinišką vonią. Nors vonia buvo tik butaforinė, tačiau kaip tikrame SPA centre lankytojai gavo galybę teigiamų emocijų.

Ir mažesni, ir didesni neraginti avėsi batus, šoko į kvepiančius burbulus, išsitiesę visu ūgiu ar trindami draugui nugarą, skaitė ar klausėsi skaitomų knygų.

Ilgosios pertraukos metu draugiškai skaitėme „Meškiuką Rudnosiuką“, kurio autoriaus 110-osios gimimo metinės minimos šį mėnesį, po pamokų „Samariečių“ būrelio mergaitės pakvietė mažesniuosius paklausyti jų skaitomų pasakų.

Nuotraukos Editos Gerulaitienės ir Liubos Jonaitienės

Bibliotekininkė Edita Gerulaitienė

Kategorijos: 2016-2017.

Komentavimo galimybė išjungta.