Ekskursija Upninkų pagrindinės mokyklos mokiniams

2016-2017 m. m.

Gruodžio 2 d. į ekskursiją „Žeimių kultūros ir istorijos paminklai“ atvyko Upninkų pagrindinės mokyklos mokiniai, kuriuos lydėjo mokytoja Margarita Danilevičienė.

Mokiniai aplankė Žeimių miestelio centrą, Žeimių piliakalnį, Žeimių Šv. Mergelės Marijos Gimimo bažnyčią, Žeimių koplytėlę, Žeimių dvarą, Žeimių mokyklos istorijos muziejų ir etnografijos seklyčią.

Nors drėbė šlapias sniegas ir pūtė stiprus vėjas, mokiniai buvo aktyvūs, drąsiai brido užsnigtais takais, išlandžiojo Žeimių dvaro svirną, domėjosi Žeimių istorija ir legendomis.

Šiuo renginiu siekiama ugdyti mokinių istorinį mąstymą ir pilietiškumą, skatinama domėtis gyvenamosios vietovės istorija, pristatoma Žeimių mokyklos ir miestelio kultūros paveldas ir istorija bei jos sąsajos su visos Lietuvos istorija.

Ekskursija skirta mokinių kultūrinei pažintinei veiklai, gyvenamosios vietovės istorijos propagavimui. Ekskursija parengta pagal Žeimių mokyklos muziejaus edukacinę programą. Parengė ir organizavo mokytoja Valentina Zujevaitė, fotografavo 10 klasės mokinė Brigita Macuganovaitė.

Nuoširdžiai dėkoju kun. Raimondui Kazaičiui, zakristijonui Z. Lepinskui, Žeimių dvaro sodybos šeimininkams ir mokytojai Aušrai Vismantaitei už pagalbą organizuojant ekskursiją. Nuotraukos

Mokytoja Valentina Zujevaitė

Kategorijos: 2016-2017.

Komentavimo galimybė išjungta.